- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Βγαίνουν επιζώντες από το θέατρο της Μαριούπολης
Φωτογραφία πριν και μετά την επίθεση
Καλά είναι τα νέα για τους πάνω από 1.000 πολίτες που είχαν βρει καταφύγιο σε θέατρο της Μαριούπολης στην Ουκρανία μετά τη χθεσινή επίθεση των Ρώσων.
Άντεξε το καταφύγιο στο θέατρο της Μαριούπολης που βομβαρδίστηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Αυτή τη στιγμή βγαίνουν, όπως μεταδίδουν ανταποκριτές, αρκετοί επιζώντες από το κτίριο. Υπολογίζεται ότι 1.000 έως 1.200 άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο στο θέατρο.
Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στο κτίριο έχουν επιζήσει. Εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν βρει καταφύγιο στο θέατρο.
Αξιωματούχος από το γραφείο του δημάρχου της Μαριούπολης είπε σήμερα ότι οι αρχές της πόλης δεν έχουν ακόμη απολογισμό μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με τις ίδιες, ενός θεάτρου στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη, αλλά πρόσθεσε ότι το καταφύγιο άντεξε και ότι υπάρχουν επιζώντες.
O Ντμίτρο Γκούριν, βουλευτής της Μαριούπολης δήλωσε στο BBC: «Πριν από λίγα λεπτά είχαμε πληροφορίες πως το καταφύγιο στο υπόγειο άντεξε και οι άνθρωποι επέζησαν. Δεν ξέρουμε ακόμη αν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί. Αλλά φαίνεται ότι οι περισσότεροι επέζησαν και είναι εντάξει».
Η εκπρόσωπος του Βολόντιμιρ Ζελένσκι ανάρτησε το παρακάτω tweet: Οι πλειονότητα των πολιτών που είχαν βρει καταφύγιο στο θέατρο είναι ζωντανοί μετά τον βομβαρδισμό.
Η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies, ειδικευμένη στις δορυφορικές εικόνες, έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφία του Δραματικού Θεάτρου που τραβήχτηκε τη Δευτέρα, κατ’ αυτήν. Στο στιγμιότυπο αυτό, διακρίνεται η λέξη «παιδιά» γραμμένη στο έδαφος με τεράστια λευκά γράμματα στη ρωσική γλώσσα, μπροστά και πίσω από το κτίριο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.