- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ρωσία έφτιαξε το δικό της Instagram, το Rossgram
Πλέον η σύνδεση στο Instagram είναι δυνατή μόνο μέσω VPN.
Ρωσία: Το Κρεμλίνο μετά τους περιορισμούς σε Facebook, Instagram, WhatsApp ήρθε να παραδώσει στους Ρώσους πολίτες το Rossgram, το ρωσικό Instagram.
Απάντηση στην γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram, ήρθε να δώσει η Ρωσία, που έφτιαξε το δικό της αντίστοιχο με το όνομα... Rossgram.
Μετά την απόφαση του Κρεμλίνου να αποσυνδεθεί από κάθε υπηρεσία του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Meta, στον οποίο ανήκουν Facebook, Instagram και WhatsApp, ήρθε η αντικατάσταση του ενός από τα πιο επιτυχημένα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παγκοσμίως με το ρώσικο... αδερφάκι του.
Οι περιορισμοί και οι κυρώσεις, μεταξύ των οποίων και τεχνολογικές, της Δύσης προς την Ρωσία αυξάνονται με την τελευταία να απαντά με αποκλεισμούς χρήσης από τους χρήστες της χώρας της. Κυρώσεις και περιορισμοί, ωστόσο, δημιουργούν έντονα προβλήματα στην καθημερινότητα των χρηστών, οι οποίοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τα προφίλ τους στις πλατφόρμες αυτές μόνο μέσω VPN. Αλλάζοντας δηλαδή την τοποθεσία τους, εμφανίζονται πως οι IP τους έχουν συνδεθεί από άλλη χώρα και έτσι έχουν ακόμα πρόσβαση στις συγκεκριμένες εφαρμογές.
Το Κρεμλίνο απέκλεισε την πρόσβαση και στο Instagram
To Instagram, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στον αμερικανικό κολοσσό Meta, δεν είναι πλέον προσβάσιμο στην Ρωσία, καθώς το Κρεμλίνο το κατηγορεί για υποκίνηση βίας κατά των Ρώσων για την ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.
Από σήμερα το πρωί η εφαρμογή Refresh δεν λειτουργεί στο Instagram, το οποίο δεν είναι πλέον προσβάσιμο χωρίς VPN.
Το Instagram βρίσκεται πλέον στην λίστα των ιστόποτων «περιορισμένης πρόσβασης», η οποία δημοσιεύθηκε από το ρωσικό όργανο ελέγχου και λογοκρισίας των τηλεπικονωνιών και των μέσων ενημέρωσης Roskomnadzor.
Στην λίστα περιλαμβάνονται τα δίκτυα Facebook και Twitter και πολλά μέσα ενημέρωσης που επικρίνουν το Κρεμλίνο.
Η Ρωσία μπλόκαρε Facebook και Twitter
Η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της χώρας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μπλόκαρε το Τwitter και το Facebook ως απάντηση - όπως υποστηρίζει - στους περιορισμούς στην πρόσβαση σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην πλατφόρμα της, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.
Η Ρωσική ρυθμιστική αρχή, Roskomnadzor, είπε ότι υπήρξαν 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το Facebook από τον Οκτώβριο του 2020, με περιορισμένη πρόσβαση σε κρατικά κανάλια όπως το RT και το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Η εταιρεία META αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι είχε περιορίσει την πρόσβαση στο RT και στο Sputnik σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι υποβάθμισε παγκοσμίως περιεχόμενο από τις σελίδες του Facebook και τους λογαριασμούς του Instagram των ρωσικών κρατικών δικτύων, καθώς και από αναρτήσεις που περιέχουν συνδέσμους προς αυτά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.