- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο ένα παιδί γίνεται πρόσφυγας.
Σχεδόν κάθε δευτερόλεπτο που περνά ένα παιδί στην Ουκρανία γίνεται πρόσφυγας, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου, η Unicef.
Τις τελευταίες 20 ημέρες περίπου 1,4 εκ. παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ουκρανία, κατά μέσο όρο 73.000 την ημέρα, κάτι που σημαίνει περίπου 55 το λεπτό ή «πρακτικά ένα παιδί το δευτερόλεπτο», δήλωσε ο Τζέιμς Έλντερ, εκπρόσωπος της Unicef στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου του ΟΗΕ από τη Γενεύη.
Πόλεμος στην Ουκρανία: 2,95 εκατ. πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα
Συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν φύγει από την Ουκρανία ξεπερνά τα 2,95 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), που έγινε σήμερα περίπου στις 12:00.
«Αυτή η κρίση, σε ό,τι αφορά την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται και την κλίμακά της, είναι πρωτοφανής μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», υπογράμμισε ο Έλντερ.
Ο εκπρόσωπος της Unicef, απηχώντας τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, υπογράμμισε ότι αυτά τα παιδιά «διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να πέσουν θύματα χωρισμού, βίας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και διακίνησης».
«Πλέον φτάσαμε το όριο των 3 εκατομμύριων σε ό,τι αφορά την κίνηση του πληθυσμού εκτός Ουκρανίας», επιβεβαίωσε και ο Πολ Ντίλον, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, από τη Γενεύη στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.
Από τους σχεδόν 3 εκατομμύρια πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία, οι 157.000 είναι πολίτες άλλων χωρών, διευκρίνισε ο ΔΟΜ.
Η Πολωνία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό των προσφύγων, σχεδόν τους μισούς. Σύμφωνα με την UNHCR, 1,79 εκ. Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταφύγει στη χώρα μέχρι στιγμής από τις 24 Φεβρουαρίου όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.
Η Ρουμανία, η Ουγγαρία και η Μολδαβία έχουν υποδεχθεί επίσης Ουκρανούς πρόσφυγες, ενώ περίπου 300.000 έχουν κατευθυνθεί προς τη δυτική Ευρώπη προκειμένου να ενωθούν με συγγενείς ή φίλους που ζουν εκεί.
Πόλεμος Ουκρανία: 35ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο (Live)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.