Κοσμος

Τζο Μπάιντεν: Συζητήσεις για έκτακτο ταξίδι στην Ευρώπη

Τι αναφέρουν πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη Τύπου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξη Τύπου © EPA / MICHAEL REYNOLDS

Τζο Μπάιντεν: Συζητήσεις για ταξίδι στην Ευρώπη ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία - Τι αναφέρουν πηγές από τον Λευκό Οίκο.

Σε πρώιμες συζητήσεις για έκτακτο ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην Ευρώπη βρίσκεται ο Λευκός Οίκος, τη στιγμή που μαίνεται για 19η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με το CNN, πηγές με γνώση του θέματος ανέφεραν ότι το ταξίδι αυτό ενδεχομένως να είχε προετοιμαστεί από τις πρόσφατες επισκέψεις της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στην Ευρώπη.

Μέχρι αυτήν την ώρα, δεν έχει προγραμματιστεί ή ανακοινωθεί επίσημα κάποιο ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη.

Μπάιντεν: «Αν κάναμε πόλεμο με Ρωσία, θα ήταν Τρίτος Παγκόσμιος»

Παγκόσμιος πόλεμος θα ξεσπούσε, όπως ξεκαθάρισε ο Τζο Μπάιντεν, στην περίπτωση που υπήρχε μια «άμεση αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία» στην Ουκρανία.

Σε νέα του δήλωση από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Δεν πρόκειται να κάνουμε έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία». Παράλληλα ο ένοικος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας. Ειδικότερα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αποφάσισαν να αποκλείσουν τη Ρωσία από το κανονικό καθεστώς αμοιβαιότητας που διέπει το παγκόσμιο εμπόριο, κάτι που ανοίγει το δρόμο για την επιβολή τιμωρητικών δασμών ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Λαμβάνουμε επίσης επιπρόσθετα μέτρα για την απαγόρευση βασικών τομέων της ρωσικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των θαλασσινών, της βότκας και των διαμαντιών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η Μόσχα απολάμβανε προηγουμένως το λεγόμενο εμπορικό καθεστώς του μάλλον ευνοούμενου κράτους, το οποίο ευνοούσε το ελεύθερο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις           

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ