Κοσμος

Ουκρανία: Πυροτεχνουργοί εξουδετερώνουν βόμβα με νερό και χέρια

«Σταθερά χέρια και ατσάλινα νεύρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Ουκρανία πυροτεχνουργοί ρίχνουν νερό για να εξουδετερώσουν βόμβα
Στην Ουκρανία πυροτεχνουργοί ρίχνουν νερό για να εξουδετερώσουν βόμβα © YouTube/Telegraph

Πυροτεχνουργοί στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας ένα μπουκαλάκι νερό και τα χέρια τους, εξουδετερώνουν ρωσική βόμβα. Το βίντεο.

Βίντεο δείχνει πώς πυροτεχνουργοί στην Ουκρανία καταφέρνουν να εξουδετερώσουν βόμβα που έριξαν οι Ρώσοι σε πόλη. Για να το καταφέρουν, χρησιμοποιούν ένα μπουκάλι νερό και τα χέρια τους.

Με προσεκτικές κινήσεις, «ολύμπια» ψυχραιμία και ατσάλινα νεύρα, οι πυροτεχνουργοί συνεργάζονται και με συντονισμένες ενέργειες, εξουδετερώνουν τη ρωσική βόμβα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», οι άνδρες της Μονάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών δεν φορούν τις ειδικές προστατευτικές στολές. Δεν έχουν κράνη στο κεφάλι. Είναι αυτοί και απέναντί τους έχουν τη ρωσική βόμβα. Τα μόνο εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους είναι η εμπειρία, η τεχνογνωσία, τα χέρια τους και ένα μπουκαλάκι νερό.

Γιατί οι πυροτεχνουργοί στην Ουκρανία ρίχνουν νερό στη βόμβα

«Το νερό μειώνει τον κίνδυνο εκφόρτισης στατικού ηλεκτρισμού. Σταθερά χέρια, ατσάλινα νεύρα» ανέφερε δημοσιογράφος του Sky News, σχολιάζοντας το βίντεο με τους πυροτεχνουργούς που καταφέρνουν να εξουδετερώσουν τη βόμβα.

Το νερό επιτρέπει τη μείωση της τριβής στο σημείο που βρίσκεται ο πυροκροτητής, όπου υπολείμματα από εκρηκτική ύλη μπορούν να έχουν εισχωρήσει στο σπείρωμα. Για την πυροδότηση της βόμβας το μόνο που χρειάζεται είναι θερμότητα, κίνηση και τριβή.

Ukrainians defuse giant Russian bomb with two hands and bottle of water

Οι γενναίοι πυροτεχνουργοί της Ουκρανίας - Η ανάρτηση στο Twitter

Ο Charles Lister, διευθυντής σε Προγράμματα Καταπολέμησης Τρομοκρατίας και Εξτρεμισμού στο Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής, ανήρτησε το βίντεο στο Twitter, επισημαίνοντας ότι οι δύο Ουκρανοί πυροτεχνουργοί έδειξαν απίστευτη γενναιότητα.

«Αυτή η ρωσική βόμβα θα μπορούσε να ισοπεδώσει ένα κτίριο. Παρ' όλα αυτά αυτοί οι δύο Ουκρανοί της Μονάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών την απενεργοποιούν με δύο χέρια και ένα μπουκάλι νερό, ενώ οβίδες ακούγονται να πέφτουν σε κοντινή απόσταση» αναφέρει η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο με τους πυροτεχνουργούς στην Ουκρανία.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ