Κοσμος

ISIS: Επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη - Ποιος ο νέος επικεφαλής

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τον νέο αρχηγό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ISIS
ISIS © EPA

ISIS: Αυτός είναι ο νέος επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης - Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του πρώην ηγέτη πριν από έναν μήνα.

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη (10/3) τον θάνατο του ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασίμι αλ Κουράισι, και ανακοίνωσε πως ο Αμπού αλ Χασάν αλ Χασέμι αλ Κουράισι είναι ο νέος επικεφαλής.

Ο πρώην αρχηγός του ISIS σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης Αμερικανών κομάντος στη Συρία, στις 2 Φεβρουαρίου. Ο θάνατός του αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα για το Ισλαμικό Κράτος.

Σε ένα ηχητικό μήνυμα που κοινοποιήθηκε στο προπαγανδιστικό κανάλι Telegram της οργάνωσης, ο εκπρόσωπος του ISIS, Abu Omar al-Muhajir επιβεβαίωσε τον θάνατο του Κουρaϊσί χωρίς να δώσει λεπτομέρειες και είπε ότι οι τζιχαντιστές διόρισαν τον διάδοχό του. Ο Μουχατζίρ κάλεσε τους μουσουλμάνους να ορκιστούν πίστη στον νέο ηγέτη, αλλά αρνήθηκε να κοινοποιήσει το πραγματικό του όνομα και τη φωτογραφία του.

Ο πρώην ηγέτης του ISIS Κουραϊσί ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια μιας ολονύκτιας επιδρομής ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ τα ξημερώματα της 3ης Φεβρουαρίου στο Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

ISIS leader killed

Η επίθεση άφησε πίσω της άλλους δώδεκα νεκρούς, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και τρεις γυναίκες, δήλωσε στο Rudaw English το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την επιχείρηση.

Τρία χρόνια πριν, ο μακροχρόνιος ηγέτης της ομάδας Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι πέθανε σε παρόμοια επιδρομή των αμερικανικών δυνάμεων το 2019. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ