- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ουκρανία: Ο Πούτιν δηλώνει ότι δεν βομβαρδίζει πόλεις
Διάλογος μόνο αν ικανοποιηθούν όλα τα ρωσικά αιτήματα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν είπε στον Σολτς ότι δεν βομβαρδίζει πόλεις.
Τη δικιά του θέση για τη συνομιλία Πούτιν - Σολτς έδωσε στη δημοσιοτητα το Κρεμλίνο, γνωστοποιώντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι ανοιχτός σε διάλογο με την Ουκρανία, μόνο όμως αν ικανοποιηθούν όλες οι ρωσικές απαιτήσεις. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ότι ελπίζει ότι η Ουκρανία θα λάβει μια «λογική και εποικοδομητική» θέση κατά τον επόμενο γύρο συνομιλιών, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
«Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο με την ουκρανική πλευρά, καθώς και με όλους εκείνους που θέλουν την ειρήνη στην Ουκρανία. Με την προϋπόθεση όμως ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι ρωσικές απαιτήσεις».
Παράλληλα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Όλαφ Σολτς ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν το Κίεβο και τις μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές για καταστροφές που πραγματοποίησε η Μόσχα «χονδροειδή προπαγάνδα».
«Οι πληροφορίες για τους υποτιθέμενους βομβαρδισμούς του Κιέβου και άλλων μεγάλων πόλεων δεν είναι παρά χονδροειδή προπαγάνδα».
Υπενθυμίζεται ότι Μόσχα και Κίεβο έχει διεξάγει δύο γύρους συνομιλιών από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από οκτώ ημέρες σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί το Κρεμλίνο και μέχρι στιγμής οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία για την ανάγκη να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων.
Ουκρανία - Σολτς σε Πούτιν: Σταματήστε τώρα την εισβολή
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας των δύο ηγετών, ο Γερμανό καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσει αμέσως όλες τις στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία, αναφέρει εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Ο Σολτς κάλεσε επίσης τον Πούτιν να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές όπου διεξάγονται μάχες.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, Σολτς και Πούτιν συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν σύντομα περαιτέρω συνομιλίες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική καγκελαρία, ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν τη διεξαγωγή του στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Προχωρούν στον νότο οι Ρώσοι (Live)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πολύ καλές» οι συνομιλίες, είπε ο αμερικανός πρόεδρος
Προκαταρκτική έκθεση διαψεύδει την έκρηξη – Σε λειτουργία οι κινητήρες κατά τη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
Δεσμεύσεις από ΗΠΑ μετά τη συνάντηση Λούτνικ–Σέφτσοβιτς, ενώ η ΕΕ «παγώνει» την έγκριση
Θα ικανοποιούσε τον Τραμπ οποιαδήποτε συμφωνία χωρίς «ιδιοκτησία»;
Οι Δημοκρατικοί, οι Ρεπουμπλικανοί και η στάση του εκλογικού σώματος
Απευθείας πτήσεις Finnair προς Θεσσαλονίκη από Μάιο
Τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες
Ο Γερμανός καγκελάριος προειδοποιεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για τις γεωπολιτικές ανατροπές
Διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί «σε συντονισμό» με τον ΟΗΕ
Ενώ υπήρχαν φήμες για κρίση στο γάμο του
Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι μπορεί να αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου έγινε αυτόπτης μάρτυρας επίθεσης μέσω βιντεοκλήσης και ειδοποίησε τις αρχές
Οι αμερικανικοί δασμοί, τα επιχειρήματα του Λευκού Οίκου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο κέντρο του κόσμου (του)
Απίθανη η άμεση επιστροφή των ΗΠΑ
«Ένα λάθος θα ήταν καταστροφικό»
Τι υποσχέθηκε και τι έπραξε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Ιανουάριο του 2025
Τα σημεία τριβής μεταξύ των δύο χωρών, οι θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.