Κοσμος

Η αστυνομία της Μόσχας συνέλαβε πέντε παιδιά (εικόνες & βίντεο)

Επειδή άφησαν λουλούδια στην πρεσβεία της Ουκρανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μόσχα: Συνέλαβαν παιδιά επειδή άφησαν λουλούδια στην πρεσβεία της Ουκρανίας
Μόσχα: Συνέλαβαν παιδιά επειδή άφησαν λουλούδια στην πρεσβεία της Ουκρανίας © Facebook/Alexandra Arkhipova

Η αστυνομία της Μόσχα συνέλαβε παιδιά επειδή άφησαν λουλούδια στην πρεσβεία της Ουκρανίας.

Οι αστυνομικές αρχές στη Μόσχα προχώρησαν στη σύλληψη δύο γυναικών και πέντε παιδιών που ήθελαν να αφήσουν λουλούδια στην πρεσβεία της Ουκρανίας, όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Τα παιδιά, ηλικίας από 7 έως 11 ετών, κρατήθηκαν με τις μητέρες τους σε αστυνομικό βαν προτού οδηγηθούν στο τμήμα. Αφέθηκαν ελεύθεροι ώρες αργότερα, σύμφωνα με την ανθρωπολόγο Alexandra Arkhipova.

Φωτογραφίες από την κράτησή τους δείχνουν τα παιδιά με ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στον πόλεμο».

Η Arkhipova είπε ότι η αστυνομία απείλησε να αφαιρέσει από τις γυναίκες την επιμέλεια των πέντε παιδιών. Αντιμετωπίζουν δίκη και πρόστιμο για απροσδιόριστες κατηγορίες, πρόσθεσε η Arkhipova.

 

 

Moscow police arrest children laying flowers at Ukrainian embassy

Ο ιστότοπος OVD-Info, ο οποίος παρακολουθεί τις διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Ρωσία, ανέφερε ότι τα παιδιά ηλικίας έως 14 ετών δεν μπορούν να κρατηθούν νόμιμα για περισσότερες από τρεις ώρες.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος δημοσίευσε τις φωτογραφίες των παιδιών, είπε ότι το εν λόγω περιστατικό είναι ένα σημάδι του κόστους που έχει για τα παιδιά ο πόλεμος του Πούτιν.

«Ο Πούτιν είναι σε πόλεμο με τα παιδιά. Στην Ουκρανία, όπου οι πύραυλοί του χτύπησαν νηπιαγωγεία και ορφανοτροφεία, αλλά και στη Ρωσία», έγραψε ο Κουλέμπα και αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο σχολίασε «τόσο φοβισμένος είναι αυτός ο άνδρας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ