- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
To 512 ποδιών γιοτ Dilbar του Αλισέρ Ουσμάνοφ αξίας σχεδόν 600 εκατομμυρίων δολαρίων - κατασχέθηκε από τις γερμανικές αρχές στη βόρεια πόλη του Αμβούργου.
Οι γερμανικές αρχές φέρονται να κατέσχεσαν το γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη Αλισέρ Ουσμάνοφ μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρώπη στην Ρωσία με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.
Το mega yacht βρίσκεται στα ναυπηγεία του Αμβούργου της γερμανικής ναυπηγικής εταιρείας Blohm+Voss από τα τέλη Οκτωβρίου για εργασίες επισκευής. Πηγές που μίλησαν στο Forbes ανέφεραν ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει υπό την κατοχή της το γιοτ του Ουσμάνοφ.
Το «Dilbar» έχει μήκος 157 μέτρων και πλάτος 24 μέτρων, και οι εσωτερικοί του χώροι έχουν εμβαδό 3.850 τετραγωνικά μέτρα, με δυνατότητα φιλοξενίας 40 επιβατών, αλλά και με 85 άτομα ως προσωπικό.
Είναι χαρακτηριστικό το ότι διαθέτει δύο βάσεις για προσγειώσεις-απογειώσεις ελικοπτέρων ειδικά σχεδιασμένες για ελικόπτερα τύπου Airbus H175, που διαθέτει ο Ουσμάνοφ.
Η εσωτερική πισίνα του πολυτελέστατου σκάφους, έχει εμβαδό 185 τετρ. μέτρων με χωρητικότητα 225.000 λίτρων νερού. Το «Dilbar» των 600 εκατ. δολαρίων προσφέρει 3.800 τετραγωνικά μέτρα χώρου πολυτελούς φιλοξενίας για 24 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια τεράστια πισίνα 30 μέτρων, τη μεγαλύτερη που έχει εγκατασταθεί ποτέ σε superyacht.
Ποιος είναι ο Αλισέρ Ουσμάνοφ
Ο 68χρονος δισεκατομμυριούχος έχει κύρια δραστηριότητα τη μεταλλουργία, αλλά και τις τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ καθώς κατέχει σημαντικό ποσοστό μετοχών στο Facebook και την Alibaba. Στην ιδιοκτησία του είναι επίσης η ρωσική εφημερίδα και εκδοτικός οίκος «Κομερσάντ». Παράλληλα είναι ο κύριος μέτοχος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Megafon, ο οποίος είναι ο χορηγός της γυναικείας ομάδας της Έβερτον, ενώ μέσω της εταιρείας του USM Holdings, έχει δώσει πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες για τα αποκλειστικά δικαιώματα της ονομασίας του νέου γηπέδου του συλλόγου.
Στενός φίλος τόσο του ιδιοκτήτη της Έβερτον, Φάρχαρντ Μοσίρι, όσο και του προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν , ο Ουσμάνοφ είδε την περιουσία του να δεσμεύεται, ενώ δεν μπορεί πια να ταξιδέψει και σε χώρες της Ε.Ε.
Οι σχέσεις με τον Πούτιν
Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι, όπως και ο μεγαλομέτοχος της Τσέλσι Ρομάν Αμπράμοβιτς, έχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων ακριβώς επειδή φρόντισε, με τον τρόπο του, να αναπτύξει φιλική σχέση με τον πρόεδρο Πούτιν. Το 2004, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απένειμε στον Ουσμάνοφ το Προεδρικό Μετάλλιο της Τιμής για την προσφορά του στις επιχειρήσεις και τη φιλανθρωπία, αλλά η πιο σοβαρή ένδειξη της σύμπλευσης των δύο ανδρών θεωρήθηκε η αγορά της οικονομικής εφημερίδας «Κομερσάντ», το 2006 – παρότι η επιχειρηματίας διέψευσε ότι κινήθηκε κατ’ εντολήν του Κρεμλίνου. «Ο Αλισερ Ουσμάνοφ αγόρασε την εφημερίδα-σύμβολο της φιλοδυτικής πολιτικής για 100 εκατομμύρια στερλίνες, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επιχειρηματικής συμφωνίας για ρωσική εταιρεία ΜΜΕ», τότε έγραφε ο βρετανικός Τύπος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έξω από την Εθνοσυνέλευση
Πώς η γέφυρα, η οποία φαίνεται από το διάστημα, άλλαξε το χάρτη της Ευρώπης
H κατηγορούμενη έλεγε ότι θέλει να αυτοκτονήσει
Η μεγαλύτερη εγγύηση επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο πρώην δήμαρχο
Ο Όστιν Τάις βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ανθρωποκυνηγητού
H ανακοίνωση της εποπτικής αρχής τηλεπικοινωνιών
Ο Μιλέι έχει στενούς δεσμούς με την Τζόρτζια Μελόνι
Τι προβλέπουν οι ειδικοί για το εκθαμβωτικό φυσικό φαινόμενο
Toυ συνταγογράφησε το φάρμακο ροπινιρόλη
Άγνωστες ακόμα οι συνθήκες του περιστατικού
Προηγήθηκε ανάλογη κίνηση της Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ
H 84χρόνη βουλευτής επανεξελέγη τον Νοέμβριο για άλλη μια διετή θητεία που αρχίζει στις 3 Ιανουαρίου
Καθώς η δολοφονία του CEO της εταιρείας προκάλεσε συζήτηση για τις ασφαλιστικές καλύψεις
Ο συντηρητικός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ αντέδρασε με ταχείς ρυθμούς στην ανατροπή Άσαντ
Πριόνισαν τοπόσημο της Γενεύης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Για χρήση ανθρωπίνων περιττωμάτων ως λίπασμα κάνει λόγο ο Ρικ Σκοτ - Ζητά να διενεργηθεί έρευνα
Aρχικά ήθελε να πάει στα Εμιράτα
Αυξάνεται η χρηματοδότηση - Θα μεταφερθούν δεκάδες τόνοι προμηθειών
Το εξτρεμιστικό παρελθόν του - Aπό την Αλ Κάιντα στη συριακή κρίση
Διαψεύδονται οι ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη της κραταιάς ευρωπαϊκής οικονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.