- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόλεμος Ουκρανία: «Βουτιά» για τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές
Μετά και την απόσυρση της ρωσικής Sberbank
ΕΕ-Τράπεζες: Περαιτέρω πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές, αποσύρεται από την ευρωπαϊκή αγορά η ρωσική Sberbank.
Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση με πτώση ύστερα από δύο ημέρες σημαντικών απωλειών, καθώς η κρίση στην Ουκρανία τραβά σε μάκρος και ενώ ο ευρωπαϊκός βραχίονας της ρωσικής Sberbank αναγκάστηκε να κλείσει.
Ο δείκτης των βασικών ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών σημείωσε πτώση 2,2% στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, ύστερα από απώλειες 5,6% χθες, Τρίτη, και 4,5% τη Δευτέρα, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο, έχοντας υποχωρήσει κατά 27% από τα υψηλά επίπεδα του περασμένου μήνα.
Η σημερινή συνεδρίαση εξελίσσεται με φόντο μια Ρωσία που δεν φαίνεται να έχει καμία πρόθεση να σταματήσει την επίθεσή της, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ο Ρώσος ηγέτης «δεν έχει ιδέα τι έρχεται». Η Ρωσία χαρακτηρίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση».
Μεταξύ των τραπεζικών μετοχών που έχουν πληγεί περισσότερο έως τώρα αυτή την εβδομάδα είναι η αυστριακή Raiffeisen Bank International, που επίσης εξετάζει την περίπτωση αποχώρησής της από τη Ρωσία, όπως δήλωσαν στο Reuters δύο πρόσωπα με γνώση του θέματος, σε μια κίνηση που θα την καταστήσει την πρώτη ευρωπαϊκή τράπεζα που αποσύρεται από τη Ρωσία μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Οι μετοχές της Raiffeisen σημείωσαν πτώση κατά 5,6% στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Η ING ξεκίνησε τη συνεδρίαση με πτώση 4,8% και η Societe Generale υποχώρησε κατά 2,4%. Και οι δύο έχουν παρουσία στη Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ευρωπαϊκός βραχίονας της Sberbank, της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας, έκλεισε κατ’ εντολήν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία είχε προειδοποιήσει ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μαζικής ανάληψης καταθέσεων αφού η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή κεφαλαιαγοράς της Αυστρίας.
Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Έβδομη ημέρα της ρωσικής εισβολής
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.