Κοσμος

Ουκρανία - Μπάιντεν: Οι Ρώσοι ανοίγουν πυρ αδιακρίτως

Μετά τις επιπρόσθετες κυρώσεις των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία - Μπάιντεν: Οι Ρώσοι ανοίγουν πυρ αδιακρίτως
Κίεβο © EPA/ROMAN PILIPEY

Πόλεμος στην Ουκρανία - Τζο Μπάιντεν: Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ότι ανοίγουν πυρ αδιακρίτως.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατηγόρησε σήμερα τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ότι ανοίγουν πυρ αδιακρίτως στην Ουκρανία, αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επιπρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τον πρόεδρο Πούτιν και τους επιτελείς του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υποδεχθεί αύριο Παρασκευή στον Λευκό Οίκο τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο. Οι ηγέτες των δύο χωρών είχαν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες τους τελευταίους μήνες.

«Θα συζητήσουν την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας, η οποία είναι πολύ ισχυρή και πλαισιώνεται από την στενή συνεργασία της Φινλανδίας με το ΝΑΤΟ», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σε δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας κάλεσε νωρίτερα τους συμπατριώτες του να παραμείνουν «ψύχραιμοι» σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η συζήτηση για το εάν η χώρα του θα ζητήσει ή όχι την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Την περασμένη Παρασκευή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει ότι η ένταξη σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ θα είχε «σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες», μια προειδοποίηση που αγνοήθηκε από το Ελσίνκι.

Πόλεμος στην Ουκρανία: 249 άμαχοι σκοτώθηκαν την πρώτη εβδομάδα

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 ότι έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο 249 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 553 κατά την πρώτη εβδομάδα των συγκρούσεων, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, έκανε λόγο για 227 νεκρούς και 525 τραυματίες.

Οι περισσότερες απώλειες αμάχων που καταγράφηκαν από τις 4 π.μ. της 24ης Φεβρουαρίου 2022 μέχρι τις 00.00 της 2ας Μαρτίου 2022 προκλήθηκαν από τη χρήση οπλικών συστημάτων που προκαλούν εκρήξεις (όπως βλήματα του πυροβολικού), πυραυλικά και αεροπορικά πλήγματα, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού.

Russia-Ukraine war: Footage reveals scale of destruction in Kharkiv as 21 reported dead

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ