- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 450.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Πολωνία από την αρχή της ρωσικής εισβολής.
Περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει στην Πολωνία από την Ουκρανία από την προηγούμενη Πέμπτη, όταν ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός υφυπουργός Εσωτερικών Πάβελ Ζεφερνάκερ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Zet.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εισήλθε στην Πολωνία μειώθηκε ελαφρά χθες Τρίτη στους 98.000, από περισσότερους από 100.000 τη Δευτέρα.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόλις σε ένα 24ωρο 150.000 άτομα έφυγαν από τη χώρα
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι, δήλωσε πως άλλοι 150.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών προσφύγων να έχει φθάσει περίπου τις 677.000.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας είχε δηλώσει πως τουλάχιστον 660.000 άνθρωποι που έχουν φύγει για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν συρρεύσει σε γειτονικές χώρες και οι αριθμοί αυξάνονται με «εκθετικό» ρυθμό.
«Έχουμε τώρα περισσότερους από 660.000 πρόσφυγες που έφυγαν από την Ουκρανία προς τις γειτονικές χώρες μόνο τις έξι τελευταίες ημέρες», δήλωσε εκπρόσωπος της HCR η Σαμπία Μαντού, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. «Οι αριθμοί αυξάνονται εκθετικά (...) Με αυτό τον ρυθμό, η κατάσταση φαίνεται ότι θα γίνει η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση του αιώνα στην Ευρώπη».
Όλες οι γειτονικές χώρες κρατούν μέχρι τώρα ανοικτά τα σύνορά τους στους πρόσφυγες που έρχονται από την Ουκρανία -- εκ των οποίων «ένας μη αμελητέος αριθμός» έχουν πάει στη Ρωσία, υπογράμμισε η Μαντού.
«Η HCR καλεί τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν να δίνουν πρόσβαση στο έδαφός τους σε όλους όσοι φεύγουν: τους Ουκρανούς και τους πολίτες τρίτων χωρών που ζουν στην Ουκρανία», είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.