Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αύριο ο 2ος γύρος διαπραγματεύσεων

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο TASS

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλίες Μόσχας – Κιέβου © EPA/SERGEI KHOLODILIN / BelTA / HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πληροφορίες για νέο γύρο διαπραγματεύσεων - Ποιοι οι όροι που έθεσε η Ρωσία στις πρώτες συνομιλίες των αντιπροσωπειών.

Σε νέο, δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα προσέλθουν αύριο Τετάρτη (2/3) οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Το πρακτορείο επικαλείται το ουκρανικό μέσο Zerkalo Nedeli. Ένα άλλο ουκρανικό ΜΜΕ, το Glavkom, που επικαλείται πηγές από την ουκρανική αντιπροσωπεία, αποκάλυψε τους όρους που προτάθηκαν από τις πλευρές κατά την πρώτη συνάντηση. 

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Ουκρανία αλλαγές σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά και δημοψήφισμα για αυτές. Επιπλέον, η ρωσική πλευρά ζήτησε από την Ουκρανία να αναγνωρίσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στα διοικητικά σύνορα των αντίστοιχων περιοχών και να αποσύρει το αίτημά της να επιστραφεί η Κριμαία στην Ουκρανία. Η Ουκρανία, σύμφωνα με την Glavkom, ζήτησε κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφός της.

Οι πρώτες διαπραγματεύσεις έλαβαν χώρα τη Δευτέρα (28/2). Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο βοηθός του προέδρου,  Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι η ρωσική αντιπροσωπεία ήταν έτοιμη να συνομιλήσει με την ουκρανική πλευρά για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να επιτευχθούν συμφωνίες.

Οι αντιπροσωπείες είχαν προκαταρκτικά συμφωνήσει να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος συνομιλιών στη Λευκορωσία.

Με πληροφορίες από το πρακτορείο TASS

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ