- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αύριο ο 2ος γύρος διαπραγματεύσεων
Οι πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο TASS
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πληροφορίες για νέο γύρο διαπραγματεύσεων - Ποιοι οι όροι που έθεσε η Ρωσία στις πρώτες συνομιλίες των αντιπροσωπειών.
Σε νέο, δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα προσέλθουν αύριο Τετάρτη (2/3) οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο TASS.
Το πρακτορείο επικαλείται το ουκρανικό μέσο Zerkalo Nedeli. Ένα άλλο ουκρανικό ΜΜΕ, το Glavkom, που επικαλείται πηγές από την ουκρανική αντιπροσωπεία, αποκάλυψε τους όρους που προτάθηκαν από τις πλευρές κατά την πρώτη συνάντηση.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Ουκρανία αλλαγές σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά και δημοψήφισμα για αυτές. Επιπλέον, η ρωσική πλευρά ζήτησε από την Ουκρανία να αναγνωρίσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στα διοικητικά σύνορα των αντίστοιχων περιοχών και να αποσύρει το αίτημά της να επιστραφεί η Κριμαία στην Ουκρανία. Η Ουκρανία, σύμφωνα με την Glavkom, ζήτησε κατάπαυση του πυρός και αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφός της.
Οι πρώτες διαπραγματεύσεις έλαβαν χώρα τη Δευτέρα (28/2). Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο βοηθός του προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι η ρωσική αντιπροσωπεία ήταν έτοιμη να συνομιλήσει με την ουκρανική πλευρά για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να επιτευχθούν συμφωνίες.
Οι αντιπροσωπείες είχαν προκαταρκτικά συμφωνήσει να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος συνομιλιών στη Λευκορωσία.
Με πληροφορίες από το πρακτορείο TASS
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Εβδομήντα χρόνια από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ και της απειλής για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον σύζυγο και την πεθερά της Τγουίσα Σάρμα
Το ψήφισμα και η απεικόνιση της Αφρικής
Η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ έχει «σχεδόν» επανέλθει στην ομαλότητα, ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.