- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
FT: «Πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Πούτιν από την ΕΕ
Δεν θα επιβληθεί απαγόρευση ταξιδιών εντός της ΕΕ για την ώρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει τρίτο πακέτο κυρώσεων για τα περιουσιακά στοιχεία του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο των κυρώσεων που προωθούνται, σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση του θέματος, τις οποίες επικαλούνται οι Financial Times.
Οι υπουργοί Εξωτερικών του μπλοκ σχεδιάζουν να εγκρίνουν το πακέτο των κυρώσεων σήμερα το απόγευμα, μαζί με δέσμη μέτρων κατά των ρωσικών τραπεζών και της βιομηχανίας, αναφέρουν οι προαναφερθείσες πηγές.
Στον Πούτιν και τον Λαβρόφ, ωστόσο, δεν θα επιβληθεί απαγόρευση ταξιδιών εντός της Ε.Ε. στο πλαίσιο των μέτρων, κάτι που υπογραμμίζει την προθυμία του μπλοκ να διατηρήσει ανοιχτές κάποιες συμβολικές διπλωματικές διόδους.
«Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα στοχεύσουν «πολλούς ακόμη» ολιγάρχες.
Η τρίτη σειρά κυρώσεων θα πλήξει περαιτέρω τον χρηματοπιστωτικό και τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, δήλωσε η πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Σε ερώτηση αν οι εισαγωγές άνθρακα που κάνει η περιοχή του Ντονμπάς από την Πολωνία θα σταματήσουν, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το θέμα ετέθη από τις βαλτικές χώρες κατά τις συνομιλίες των 27 χθες.
«Συζήτησαν πώς αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί σταδιακά», είπε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.