- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόλεμος - Ουκρανία: O Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν σε διαπραγμάτευση
«Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να σταματήσουμε τους θανάτους»
Πόλεμος στην Ουκρανία: O Ζελένσκι κάλεσε τον Πούτιν σε διαπραγμάτευση.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, να διαπραγματευτούν, σύμφωνα με το Sputnik.
«Θα ήθελα να απευθυνθώ στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά. Οι μάχες διεξάγονται σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για να σταματήσουμε τους θανάτους», είπε σε νεότερο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι απλά μία εισβολή, αλλά η αρχή ενός πολέμου κατά της Ευρώπης», επεσήμανε ο ίδιος. Ο Ζελένσκι φαίνεται επίσης να επέκρινε τα αργά αντανακλαστικά της Ευρώπης ως προς την αποστολή βοήθειας στη χώρα του. «Δεν βλέπουμε τι θα κάνετε», σημείωσε, απευθυνόμενους στους Ευρωπαίους.
Ουκρανία - Reuters: Ναι σε συνθηκολόγηση για ουδέτερο καθεστώς
Νωρίτερα σήμερα, ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, δήλωσε στο Reuters ότι η Ουκρανία θέλει ειρήνη και είναι έτοιμη να συνομιλήσει με τη Ρωσία για να την υιοθέτηση ενός ουδέτερου καθεστώτος σε σχέση με το ΝΑΤΟ.
«Εάν οι συνομιλίες είναι δυνατές, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. Εάν στη Μόσχα πουν ότι θέλουν συνομιλίες, και για το ουδέτερο καθεστώς, δεν το φοβόμαστε αυτό», δήλωσε μέσω γραπτού μηνύματος. «Μπορούμε να μιλήσουμε και γι’ αυτό». «Η ετοιμότητά μας για διάλογο εντάσσεται στη συνεχή μιας επιδίωξη για ειρήνη».
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η απάντηση Λαβρόφ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, διαβεβαίωσε ότι στόχος της εισβολής της χώρας του στην Ουκρανία είναι να «απελευθερωθούν» οι Ουκρανοί «από την καταπίεση». Μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πιθανό η Μόσχα να αναγνωρίσει τις σημερινές ουκρανικές Αρχές ως δημοκρατικές.
«Ο πρόεδρος Πούτιν έλαβε την απόφαση για αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης, αποναζιστικοποίησης, για να απελευθερωθούν από αυτή την καταπίεση, οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να επιλέξουν ελεύθερα το μέλλον τους», τόνισε ο Λαβρόφ κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους των αποσχιθεισών επαρχιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.
Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός απέρριψε τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει επισημάνει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του και πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες μόλις ο ουκρανικός στρατός σταματήσει να πολεμά.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε την προθυμία του Ζελένσκι να συζητήσει ένα πιθανό καθεστώς ουδετερότητας για την Ουκρανία, πρόταση που θα αναλύσει η Μόσχα, αν και οι απαιτήσεις της από το Κίεβο παραμένουν απαράλλακτες: Μη ένταξη στο ΝΑΤΟ και δέσμευση ότι δεν θα επιτρέψει στη Συμμαχία να αναπτύξει στρατεύματα ή όπλα στα ουκρανικά εδάφη.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο σε κατάσταση πολιορκίας (LIVE)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή ωθεί επενδυτές και κατοίκους να κάνουν δεύτερες σκέψεις
Οι αρχές μιλούν για στοχευμένη πράξη βίας κατά της εβραϊκής κοινότητας
Αντόνιο Κόστα: Η αποδυνάμωση των κυρώσεων αυξάνει τα έσοδα της Ρωσίας και απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια
H Τεχεράνη υποστηρίζει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από συμμαχικές της δυνάμεις
Σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει το νησί της Καραϊβικής
«Οι ηγέτες του Ιράν κρύβονται σαν τα ποντίκια», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
«Θα πλήξουμε πολύ σκληρά το Ιράν την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Πώς οι έντονες βροχοπτώσεις «ξύπνησαν» σπόρους ετών κάτω από την άμμο
Το περιστατικό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας
Τι κίνητρα βλέπουν οι Αρχές
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.