Κοσμος

Αγωγή κατά του Άντριου Κουόμο κατέθεσε πολιτειακή αστυνομικός

Η καταγγελία σε βάρος του πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο
Άντριου Κουόμο © EPA / JUSTIN LANE

Άντριου Κουόμο: Η αγωγή από πολιτειακή αστυνόμο - Γιατί καταγγέλλει τον ίδιο και τη βοηθό του.

Αγωγή κατά του πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, κατέθεσε την Πέμπτη (17/2) γυναίκα μέλος της πολιτειακής αστυνομίας, η οποία τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση. Την ίδια ώρα κατέθεσε αγωγή και κατά ενός υψηλόβαθμου βοηθού του, υποστηρίζοντας ότι η ίδια είχε πέσει θύμα διακρίσεων και αντιποίνων μετά από τις καταγγελίες.

Η γυναίκα, η οποία αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα μόνο ως Πολιτειακός Αστυνομικός 1, αναφέρει ότι ο Κουόμο την άγγιξε απρεπώς, τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, ενώ έκανε επαναλαμβανόμενα σχόλια για την εμφάνισή της. «Με δεδομένες τις απειλές και τη συμπεριφορά διαπόμπευσης που η Αστυνομικός 1 αντιμετώπισε μετά από την αληθή κατάθεσή της, σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο χώρο εργασίας από τον πρώην κυβερνήτη, η ίδια, αποφάσισε να προχωρήσει ανώνυμα με αυτή την αγωγή, ελπίζοντας ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματά της και να συνεχίσει με τη ζωή της» ανέφερε σε μία γραπτή ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος της, Βαλντί Λίκουλ.

«Οι τακτικές εκφοβισμού του πρώην κυβερνήτη δεν θα μας αποτρέψουν» δήλωσε ο Λίκουλ. «Ο ίδιος επιδεινώνει τα νομικά προβλήματα του, επιτιθέμενος στο θύμα του με ψευδείς και δυσφημιστικές ανακοινώσεις, με στόχο να την εκδικηθεί περαιτέρω» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

NY trooper sues Cuomo, says he groped her

 

 

Άντριου Κουόμο: Η παραίτηση μετά τις καταγγελίες γυναικών

O Κουόμο παραιτήθηκε τον Αύγουστο, μετά τις πολλαπλές καταγγελίες γυναικών που συνεργάστηκαν μαζί του για ανεπιθύμητες σεξουαλικές παρενοχλήσεις και συμπεριφορά. Ο ίδιος, αρνήθηκε ότι έχει αγγίξει απρεπώς την οποιαδήποτε γυναίκα, υποστηρίζοντας ότι οι προσπάθειες του για να είναι ένα φιλικό αφεντικό, μπορεί να παρερμηνεύτηκαν ως ερωτοτροπία.

Τον Ιανουάριο, ο τελευταίος τοπικός εισαγγελέας που διερεύνησε τις καταγγελίες μιας από τις γυναίκες, δήλωσε ότι δεν είχε τη νομική βάση για να στηρίξει την υπόθεση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Κουόμο δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες, αναφορικά με ισχυρισμούς σεξουαλικής παρενόχλησης που οδήγησαν στην παραίτησή του.

Ο Ριτς Αζοπάρντι, ένας εκπρόσωπος για τον 64χρονο πρώην κυβερνήτη ανέφερε στο Twitter ότι η τελευταία αγωγή βασίστηκε σε ισχυρισμούς, τους οποίους, οι εισαγγελείς έχουν ήδη απορρίψει. Ο Αζοπάρντι δήλωσε επίσης, ότι το νομικό γραφείο που εκπροσωπεί την πολιτειακή αστυνομικό «είναι ευρύτερα γνωστό για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τον Τύπο πιέζοντας για την επίτευξη συμβιβασμών για λογαριασμό ανώνυμων μηνυτών».

Η αστυνομικός κατηγορεί επίσης, την επί πολλά χρόνια βοηθό του Κουόμο, Μελίσα ΝτεΡόζα ότι βοήθησε στη συγκάλυψη των πράξεων του πρώην κυβερνήτη. Δικηγόρος της ΝτεΡόζα ανέφερε στο Twitter ότι η βοηθός του κυβερνήτη είχε μία μικρή επικοινωνία με την αστυνομικό και χαρακτήρισε την αγωγή ως «ουσιαστικά αβάσιμη».

Στην αγωγή αναφέρεται και η πολιτειακή αστυνομία, ενώ αυτή δημοσιεύτηκε διαδικτυακά από ΜΜΕ, στη Νέα Υόρκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN και CBS News

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ