Κοσμος

Ζελένσκι: Ορισμένες χώρες της ΕΕ είναι στο πλευρό της Ρωσίας

«Δεν μας θέλουν στο ΝΑΤΟ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/SERGEY DOLZHENKO
Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/SERGEY DOLZHENKO

O Oυκρανός πρόεδρος Βολόντιμρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι ορισμένες χώρες της ΕΕ τάσσονται με τη Ρωσία.

«Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες δεν θέλουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και «παίζουν στο πλευρό της Ρωσίας», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας και να πούμε ότι μόνο η Ρωσία δεν μας θέλει εκεί. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ορισμένες χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν τη Ρωσία, κάτι που είναι λάθος», είπε.

Μιλώντας στο BBC, ο Ουκρανός πρόεδρος έδωσε έμφαση στο δικαίωμα της Ουκρανίας να επιλέξει τον δικό της δρόμο, υπενθυμίζοντας ότι 15.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο με τη Ρωσία.

«Δεν είναι για το ΝΑΤΟ, είναι για το μέλλον των ανθρώπων. Δεν πρόκειται για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αν μιλάμε για ΝΑΤΟ, για ΕΕ, για προσωρινά κατεχόμενα εδάφη, μιλάμε απλώς για την ανεξαρτησία μας, ότι αποφασίζουμε τι θέλουμε, ότι αποφασίζουμε τι θα κάνουμε στο μέλλον μας», είπε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει ζητήσει από την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ να εγγυηθούν ότι η Ουκρανία δεν θα επιτραπεί ποτέ να ενταχθεί στις τάξεις της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Έχει ζητήσει επίσης το ΝΑΤΟ να σταματήσει όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην Ανατολική Ευρώπη. Αυτά τα αιτήματα έχουν απορριφθεί κατηγορηματικά, αλλά οι ΗΠΑ έχουν στείλει αντιπροτάσεις στη Μόσχα με στόχο την εκτόνωση των εντάσεων με την εξεύρεση πεδίων συμφωνίας σε άλλα ζητήματα ασφάλειας. Η απάντηση της Μόσχας αναμένεται εντός λίγων ωρών, όπως γνωστοποίησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ