Κοσμος

Γαλλία: Επτά νεκροί από έκρηξη, ανάμεσά τους δύο παιδιά

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επτά νεκροί από έκρηξη στη Γαλλία
Επτά νεκροί από έκρηξη στη Γαλλία © Screenshot/ YouTube

Έκρηξη σημειώθηκε στη Γαλλία - Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη στη Νοτιοανατολική Γαλλία. Την είδηση έκανε γνωστή ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Ντραμανίν στο Twitter.

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε γύρω στις 01:30 τοπική ώρα σε μια από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Σεν- Λοράν- ντε- λα -Σαλάνκ, μιας κωμόπολης, περίπου 15 χιλιόμετρα από την Περπινιάν, η οποία προκάλεσε πυρκαγιά σε διώροφα κτίρια από τις δύο πλευρές του δρόμου.

Το πρωί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εντοπίστηκαν πέντε πτώματα στα ερείπια των κτιρίων και το μεσημέρι ο ακόμη προσωρινός απολογισμός ανήλθε σε πέντε νεκρούς, εκ των οποίων δύο παιδιά, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ζαν- Νταβίντ Καβαγιέ.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της έκρηξης.

Η αστυνομία μετέφερε τους πληγέντες από την πυρκαγιά σε μια δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων.

Πολλά οχήματα της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο της έκρηξης. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε δύο μικρά κτήρια, τα οποία πλέον δεν κρίνονται ασφαλή λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι ένας άνδρας διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, αφού προσπάθησε να γλιτώσει από τις φλόγες πηδώντας από τον δεύτερο όροφο ενός κτιρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ