Κοσμος

Η Ιταλία αποχαιρέτησε τη Μόνικα Βίτι - Η κηδεία στη Ρώμη (βίντεο)

Η μούσα του Αντονιόνι έφυγε από τη ζωή στα 90 της χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κηδεία της Monica Vitti στη Ρώμη
Η κηδεία της Monica Vitti στη Ρώμη © EPA/FABIO FRUSTACI

Η Μόνικα Βίτι πέθανε σε ηλικία 90 ετών. Η κηδεία της τελέστηκε στη Ρώμη, με πλήθος κόσμου να αποχαιρετά την Ιταλίδα ηθοποιό.

Το τελευταίο αντίο στη Monica Vitti είπαν σήμερα ηθοποιοί και θαυμαστές της Ιταλίδας ηθοποιού, που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 90 ετών. Η κηδεία της τελέστηκε στη Ρώμη, στην Εκκλησία των Καλλιτεχνών.

Ο ηθοποιός Τζανκάρκλο Τζιανίνι και πολλοί άλλοι πρωταγωνιστές του ιταλικού κινηματογράφου ήταν παρόντες στην κηδεία. Μούσα του Αντονιόνι, η Μόνικα Βίτι ήταν μοναδική, με το χαμόγελο, την ειρωνεία και την εκφραστικότητά της. Αιθέρια ύπαρξη με απίστευτη ομορφιά, η υπέροχη ηθοποιός έπαιξε σε πολλές ταινίες.

«Ήταν μια μεγάλη καλλιτέχνιδα, χάνουμε παρά πολλούς άξιους ανθρώπους», δήλωσε ο Τζιανίνι για τη Μόνικα Βίτι.

Sex symbol της εποχής της, υμνήθηκε για την ομορφιά της αλλά και το υποκριτικό της ταλέντο, πετυχαίνοντας να αφήσει το στίγμα της στον κινηματογράφο με διάφορους ρόλους. Μπορούσε να παίξει σχεδόν τα πάντα: Από το δράμα μέχρι την κωμωδία. Ειδικότερα, στην κωμωδία αποθεώθηκε για τις ερμηνείες της. Διέθετε μια άνεση να συνδυάζει την απαράμιλλη ομορφιά της με ξεκαρδιστικές ερμηνείες. «Μοιραία κωμικό» την αποκαλούσε ο Μάριο Μονιτσέλι, Ιταλός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας, καταφέρνοντας με δύο λέξεις να περιγράψει εύστοχα την Ιταλίδα ηθοποιό.

Βαρύ το κλίμα στην κηδεία της Μόνικα Βίτι στη Ρώμη

Ο ιερέας Βάλτερ Ινσέρο τόνισε: «Σήμερα νιώθουμε μια ξεκάθαρη αίσθηση ορφάνιας. Παρά την μεγάλη της καριέρα, η Μόνικα ήταν μια απλή γυναίκα και πνευματώδης. Της άρεσε να μαγειρεύει και να παίζει χαρτιά με τους φίλους της».

Εκτενή τα αφιερώματα στον ιταλικό Τύπο. «Με τον σύζυγό της, Ρομπέρτο Ρούσο, έζησαν μια ιστορία αγάπης, πενήντα ολόκληρων ετών. Όταν τα λόγια τελείωσαν, άρχισαν να επικοινωνούν μόνον με το βλέμμα» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

A Roma i funerali di Monica Vitti alla Chiesa degli Artisti

Monica Vitti: applausi all'arrivo del feretro per funerali

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ