- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΗΠΑ: Συνελήφθη άνδρας που απείλησε να σκοτώσει τον Τραμπ
Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του Τόμας Γουέλνικι
ΗΠΑ: Ένας 72χρονος συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, επειδή απείλησε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ένας άνδρας ηλικίας 72 ετών, που είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για το σχέδιό του να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020, συνελήφθη σήμερα το πρωί, 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Μπρούκλιν.
Ο Τόμας Γουέλνικι «συνειδητά και εσκεμμένα απείλησε να σκοτώσει, να απαγάγει και να προκαλέσει σωματικές βλάβες» στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, αναφέρει στο δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε σήμερα προκειμένου να στηριχθεί το ένταλμα σύλληψης. Ο ύποπτος, που συνελήφθη από τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας (της υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των προέδρων και αντιπροέδρων των ΗΠΑ) αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης.
ΗΠΑ: Συνελήφθη άνδρας που απείλησε να σκοτώσει τον Τραμπ: Τα στοιχεία από το έγγραφο
Σύμφωνα με το έγγραφο, ο άνδρας είχε τηλεφωνήσει τουλάχιστον τρεις φορές, στο διάστημα μεταξύ 24 Σεπτεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου του 2021, στο γραφείο της Secret Service στη Νέα Υόρκη για να δηλώσει τις προθέσεις του, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με την προστασία του Ντόναλντ Τραμπ και διαβεβαιώνοντας πως κατείχε ήδη ένα πυροβόλο όπλο.
«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι θα είναι νεκρός», προειδοποίησε ο Νεοϋορκέζος, που διαμένει στο Ροκαγουέι Μπιτς, στο Μπρούκλιν, αποκαλώντας τον Τραμπ «Χίτλερ», κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας τον Νοέμβριο του 2021.
Ο εβδομηντάχρονος είχε ήδη διατυπώσει απειλές το καλοκαίρι του 2020, πριν από τις προεδρικές εκλογές στην αστυνομία του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, διαβεβαιώνοντας ότι «θα προμηθευόταν όπλα και θα κατέστρεφε» τον Ντόναλντ Τραμπ, εάν αυτός έχανε στις εκλογές και δεν παραδεχόταν την ήττα του.
Την 4η Ιανουαρίου του 2021, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου, ο ύποπτος άφησε δύο μηνύματα στον τηλεφωνητή του γραφείου της Μυστικής Υπηρεσίας του Λονγκ Άιλαντ, μιας άλλης συνοικίας της Νέας Υόρκης. Απειλούσε τότε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως και 12 μέλη του Κογκρέσου που δεν κατονόμαζε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.