- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Συνελήφθη άνδρας που απείλησε να σκοτώσει τον Τραμπ
Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του Τόμας Γουέλνικι
ΗΠΑ: Ένας 72χρονος συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, επειδή απείλησε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ένας άνδρας ηλικίας 72 ετών, που είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για το σχέδιό του να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020, συνελήφθη σήμερα το πρωί, 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Μπρούκλιν.
Ο Τόμας Γουέλνικι «συνειδητά και εσκεμμένα απείλησε να σκοτώσει, να απαγάγει και να προκαλέσει σωματικές βλάβες» στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, αναφέρει στο δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε σήμερα προκειμένου να στηριχθεί το ένταλμα σύλληψης. Ο ύποπτος, που συνελήφθη από τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας (της υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των προέδρων και αντιπροέδρων των ΗΠΑ) αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης.
ΗΠΑ: Συνελήφθη άνδρας που απείλησε να σκοτώσει τον Τραμπ: Τα στοιχεία από το έγγραφο
Σύμφωνα με το έγγραφο, ο άνδρας είχε τηλεφωνήσει τουλάχιστον τρεις φορές, στο διάστημα μεταξύ 24 Σεπτεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου του 2021, στο γραφείο της Secret Service στη Νέα Υόρκη για να δηλώσει τις προθέσεις του, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με την προστασία του Ντόναλντ Τραμπ και διαβεβαιώνοντας πως κατείχε ήδη ένα πυροβόλο όπλο.
«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι θα είναι νεκρός», προειδοποίησε ο Νεοϋορκέζος, που διαμένει στο Ροκαγουέι Μπιτς, στο Μπρούκλιν, αποκαλώντας τον Τραμπ «Χίτλερ», κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας τον Νοέμβριο του 2021.
Ο εβδομηντάχρονος είχε ήδη διατυπώσει απειλές το καλοκαίρι του 2020, πριν από τις προεδρικές εκλογές στην αστυνομία του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, διαβεβαιώνοντας ότι «θα προμηθευόταν όπλα και θα κατέστρεφε» τον Ντόναλντ Τραμπ, εάν αυτός έχανε στις εκλογές και δεν παραδεχόταν την ήττα του.
Την 4η Ιανουαρίου του 2021, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου, ο ύποπτος άφησε δύο μηνύματα στον τηλεφωνητή του γραφείου της Μυστικής Υπηρεσίας του Λονγκ Άιλαντ, μιας άλλης συνοικίας της Νέας Υόρκης. Απειλούσε τότε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως και 12 μέλη του Κογκρέσου που δεν κατονόμαζε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γυναίκα τέθηκε τελικά υπό κράτηση και απελάθηκε στη Βραζιλία
Βρετανοί υπουργοί συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις ενέργειες του Ιράν,
Το Χάρβαρντ είχε μηνύσει την κυβέρνηση πέρυσι
Το μυστήριο για την υγεία του συνεχίζονται
Λίγο λιγότερα από 100 πλοία έχουν περάσει από τα Στενά του Ορμούζ από τις αρχές Μαρτίου
Το μέτρο εντάσσεται σε μια... ευρύτερη στρατηγική αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίση
H συνάντηση πήρε απρόσμενη τροπή και για έναν ακόμα λόγο
Παρά τη διακοπή, ο Βρετανός πολιτικός συνέχισε κανονικά την ομιλία το
Πρόκειται για παλαιό δοχείο δηλητηρίου
O σταρ των πολεμικών τεχνών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
«Διαμαρτύρονται αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν»
MKO κάνουν λόγο για εξαιρετικά γρήγορη δίκη και για ομολογία που φέρεται να αποσπάστηκε υπό πίεση
Το μήνυμα του Μακρόν στη Ρωσία
Γιατί η συνοδεία εμπορικών πλοίων και τάνκερ δεν είναι εύκολη υπόθεση
Ο καλλιτέχνης από τη Νέα Ορλεάνη αποδέχθηκε κατηγορία τρίτου βαθμού - Το βεβαρημένο ιστορικό του
«Δεν θα μείνουμε άπραγοι», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς
Σκηνικό ρήξης αποκαλύφθηκε τις τελευταίες 24 ώρες
Ο πόλεμος έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή στοιχίζοντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.