Κοσμος

Βρετανία: Η τρίτη δόση δίνει προστασία τουλάχιστον τρεις μήνες

«Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για τέταρτη δόση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο Pfizer - Εμβολιασμός
Εμβολιασμός Moderna © EPA

Οι ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά του Covid παρέχουν προστασίας για τουλάχιστον τρεις μήνες σύμφωνα με στοιχεία έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν υπάρχει «άμεση ανάγκη» χορήγησης τέταρτης δόσης σε ευάλωτα άτομα (ανοσοκατεσταλμένους και μεγάλης ηλικίας), καθώς η ενισχυτική παρέχει υψηλά επίπεδα προστασίας από σοβαρή νόσηση από τον κορωνοιό. 

Η προστασία απέναντι στο ενδεχόμενο νοσηλείας για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω παραμένει περίπου στο 90% περίπου τρεις μήνες μετά την τρίτη δόση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

«Οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν λάβει αναμνηστική υφίστανται σημαντική απώλεια προστασίας», πρόσθεσε η UKHSA. Με δύο δόσεις, το ποσοστό πέφτει στο 70% μετά από τρεις μήνες και στο 50% μετά από έξι μήνες.

«Ο χρόνος και η ανάγκη για περαιτέρω αναμνηστικές δόσεις θα συνεχίσουν να εξετάζονται καθώς εξελίσσονται τα δεδομένα», δήλωσαν οι επιστήμονες.

Η εκτίμηση των Βρετανών έρχεται την ώρα που το Ισραήλ χορηγεί τέταρτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε ανθρώπους άνω των 60 ετών, εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Σε μια χώρα 9,2 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το 50% και πλέον του πληθυσμού έχει ήδη λάβει μια αναμνηστική δόση, τα σοβαρά κρούσματα επικεντρώνονται αυτή τη στιγμή στους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν δημοσιεύσει οι αρχές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ