Κοσμος

Kαθηγητής του John Hopkins: Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας

«Στο νοσοκομείο οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται δεν έχουν εμβολιαστεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Άνθρωποι περπατούν με μάσκες
Κορωνοϊός - Άνθρωποι περπατούν με μάσκες © Unsplash

Ο Έλληνας καθηγητής του John Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος μίλησε μεταξύ άλλων για το πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας και με ποιο τρόπο.

Για τη μετάλλαξη Όμικρον, τον εμβολιασμό αλλά και το τέλος της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο John Hopkins Παναγής Γαλιατσάτος.

«Βλέπουμε πολλοί που έχουν κάνει το εμβόλιο και έλαβαν την booster δόση κόλλησαν και το πέρασαν μία χαρά», είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε:

«Στο νοσοκομείο οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται δεν έχουν εμβολιαστεί. Εάν κάποιος που έχει κάνει και την τρίτη δόση νοσήσει από κορωνοϊό, θα το περάσει σαν ένα κρύωμα. Η μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο μεταδοτική και τα κρούσματα ανέβηκαν επικίνδυνα, καθώς κατά τη διάρκεια των γιορτών ο κόσμος μαζεύτηκε σε παρέες».

Όπως επισημαίνει ο κ. Γαλιατσάτος «τα εμβόλια δουλεύουν στις μεταλλάξεις και οι μάσκες παρέχουν προστασία» ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «μέσα σε 6 με 8 μήνες, δηλαδή περίπου το καλοκαίρι, ο κόσμος θα έχει ξεμπερδέψει με την πανδημία, ωστόσο ο κορωνοϊός θα μείνει. Τα δύο εργαλεία που θα βάλουν τέλος στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός και οι μάσκες, ώστε να μην "πνίγονται" τα νοσοκομεία από νοσηλείες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ