Κοσμος

ΗΠΑ: Περισσότερες από 2.500 πτήσεις ακυρώθηκαν την Πρωτοχρονιά

Λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και της κακοκαιρίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ
Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ © UNSPLASH

Περισσότερες από 2.500 πτήσεις ακυρώθηκαν την Πρωτοχρονιά στις ΗΠΑ εξαιτίας της Όμικρον και της κακοκαιρίας.

Μετάλλαξη Όμικρον και δυσμενείς καιρικές συνθήκες προκάλεσαν την ακύρωση περισσότερων από 2.500 πτήσεων χθες, Πρωτοχρονιά, στις ΗΠΑ.

Δύο χιλιάδες πεντακόσιες ογδόντα τέσσερις πτήσεις είχαν ακυρωθεί στις ΗΠΑ από την αρχή της χθεσινής ημέρας, ήτοι οι περισσότερες από τις μισές εκ των 4.501 πτήσεων που ματαιώθηκαν παγκοσμίως, έως και λίγο μετά τις 23.00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

Επιπλέον, 3.271 εσωτερικές πτήσεις, από ή προς τις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκαν με καθυστερήσεις χθες, εκ του συνόλου των 7.381 πτήσεων σε παγκόσμια κλίμακα.

Η πλέον πληγείσα αμερικανική αεροπορική εταιρεία είναι η Southwest, που χρειάστηκε να ακυρώσει το 13% του προγράμματός της πτήσεων, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Στις ΗΠΑ, τα αεροδρόμια του Σικάγο (βόρεια) επηρεάστηκαν ιδιαίτερα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς μια χιονοθύελλα αναμένεται να πλήξει αυτήν την περιοχή αργότερα σήμερα.

Οι παγκόσμιες αερομεταφορές συνεχίζουν να διαταράσσονται εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον. Πολλοί πιλότοι και μέλη πληρωμάτων αεροσκαφών είναι απόντες, καθώς προσβλήθηκαν από την Covid-19 ή αποτελούν επαφές κρουσμάτων και επομένως βρίσκονται σε καραντίνα, αναγκάζοντας τις εταιρείες, που δεν έχουν επαρκές προσωπικό για να διασφαλίσουν τις πτήσεις, να τις ακυρώνουν.

Περίπου 7.500 πτήσεις ακυρώθηκαν από αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ