- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Βίντεο με μασκοφόρο που απειλεί να σκοτώσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ
Λίγες ώρες μετά την προσπάθεια νεαρού να εισβάλλει στο κάστρο του Ουίνδσορ
Βίντεο δείχνει μασκοφόρο με βαλλίστρα να απειλεί ότι σκοτώσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ.
Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη νεαρού άνδρα που προσπάθησε να εισβάλλει στο κάστρο του Ουίνδσορ και οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική, η Sun δημοσιεύει βίντεο που δείχνει έναν άνδρα οπλισμένο με βαλλίστρα να απειλεί να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, «παίρνοντας εκδίκηση για την σφαγή του 1919 στο Αμριτσάρ».
Το βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα πιστεύεται ότι απεικονίζει τον 19χρονο συλληφθέντα ύποπτο να κραδαίνει μια μαύρη βαλλίστρα και να εξαπολύει απειλές στην κάμερα, χρησιμοποιώντας φίλτρο παραμόρφωσης φωνής.
Στο βίντεο που έστειλε σε φίλους του ο Jaswant Singh Chail, 24 λεπτά πριν την εισβολή του στο κάστρο τη νότια Αγγλία σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ζητεί συγγνώμη που θα σκότωνε την Ελισάβετ, αλλά λέει ότι επρόκειτο για επίθεση εκδίκησης.
«Αυτό είναι εκδίκηση όσων πέθαναν στη Σφαγή του Τζαλιανγουάλα Μπαγκ. Είναι επίσης εκδίκηση για όσους έχουν θανατωθεί, βασανιστεί και υποστεί διακρίσεις λόγω της φυλής τους», είπε στο βίντεο, με αλλοιωμένη φωνή ο 19χρονος, που είναι ινδικής καταγωγής.
Η «Σφαγή του Αμριτσάρ» είναι ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την ιστορία της Ινδίας: Στις 13 Απριλίου 1919, οι Βρετανικές δυνάμεις στο Τζαλιανβάλα Μπαγκ άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας πολιτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 379 διαδηλωτές και να τραυματιστούν άλλοι 1.200.
Ο ύποπτος που συνελήφθη ανήμερα τα Χριστούγεννα δεν έχει κατονομαστεί ακόμα επίσημα, αλλά πολλά βρετανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι πρόκειται το ίδιο πρόσωπο με τον μασκοφόρο στο βίντεο.
Ο 19χρονος συνελήφθη το πρωί των Χριστουγέννων λίγη ώρα αφότου εντοπίστηκε να περιπλανιέται στους κήπους του κάστρου του Ουίνδσορ έχοντας περάσει τον εξωτερικό φράχτη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.