- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βίντεο με μασκοφόρο που απειλεί να σκοτώσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ
Λίγες ώρες μετά την προσπάθεια νεαρού να εισβάλλει στο κάστρο του Ουίνδσορ
Βίντεο δείχνει μασκοφόρο με βαλλίστρα να απειλεί ότι σκοτώσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ.
Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη νεαρού άνδρα που προσπάθησε να εισβάλλει στο κάστρο του Ουίνδσορ και οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική, η Sun δημοσιεύει βίντεο που δείχνει έναν άνδρα οπλισμένο με βαλλίστρα να απειλεί να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, «παίρνοντας εκδίκηση για την σφαγή του 1919 στο Αμριτσάρ».
Το βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα πιστεύεται ότι απεικονίζει τον 19χρονο συλληφθέντα ύποπτο να κραδαίνει μια μαύρη βαλλίστρα και να εξαπολύει απειλές στην κάμερα, χρησιμοποιώντας φίλτρο παραμόρφωσης φωνής.
Στο βίντεο που έστειλε σε φίλους του ο Jaswant Singh Chail, 24 λεπτά πριν την εισβολή του στο κάστρο τη νότια Αγγλία σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ζητεί συγγνώμη που θα σκότωνε την Ελισάβετ, αλλά λέει ότι επρόκειτο για επίθεση εκδίκησης.
«Αυτό είναι εκδίκηση όσων πέθαναν στη Σφαγή του Τζαλιανγουάλα Μπαγκ. Είναι επίσης εκδίκηση για όσους έχουν θανατωθεί, βασανιστεί και υποστεί διακρίσεις λόγω της φυλής τους», είπε στο βίντεο, με αλλοιωμένη φωνή ο 19χρονος, που είναι ινδικής καταγωγής.
Η «Σφαγή του Αμριτσάρ» είναι ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την ιστορία της Ινδίας: Στις 13 Απριλίου 1919, οι Βρετανικές δυνάμεις στο Τζαλιανβάλα Μπαγκ άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας πολιτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 379 διαδηλωτές και να τραυματιστούν άλλοι 1.200.
Ο ύποπτος που συνελήφθη ανήμερα τα Χριστούγεννα δεν έχει κατονομαστεί ακόμα επίσημα, αλλά πολλά βρετανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι πρόκειται το ίδιο πρόσωπο με τον μασκοφόρο στο βίντεο.
Ο 19χρονος συνελήφθη το πρωί των Χριστουγέννων λίγη ώρα αφότου εντοπίστηκε να περιπλανιέται στους κήπους του κάστρου του Ουίνδσορ έχοντας περάσει τον εξωτερικό φράχτη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.