Κοσμος

Ιαπωνία: «Πιείτε γάλα για να μην το πετάξουμε»

Yπερπροσφορά και μικρή ζήτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάλα
Γάλα © Pixabay

Οι παραγωγοί γάλακτος της Ιαπωνίας κάνουν έκκληση μέσω της κυβέρνησης στους πολίτες να πιούν περισσότερο γάλα για να μην πάει χαμένο.

Στην Ιαπωνία αυξάνονται οι φόβοι ότι μεγάλες ποσότητες γάλακτος μπορεί να χρειαστεί να πεταχτούν κατά την περίοδο των διακοπών του τέλους και της Πρωτοχρονιάς λόγω υπερπροσφοράς.

«Θα θέλαμε να συνεργαστείτε και να πιείτε ένα επιπλέον φλιτζάνι γάλα από ό,τι κάνατε συνήθως και να χρησιμοποιήσετε γαλακτοκομικά προϊόντα όταν μαγειρεύετε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. «Υπάρχει ανησυχία ότι το ισοζύγιο προσφοράς-ζήτησης θα μειωθεί περισσότερο από το συνηθισμένο, οδηγώντας στην παραγωγή γάλακτος που δεν μπορεί να καταναλωθεί», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας. Μάλιστα μετά το τέλος της συνέντευξης όλοι οι παρευρισκόμενοι ήπιαν ένα ποτήρι γάλα.

 

Η ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία ενίσχυσε την παραγωγική της ικανότητα μετά την έλλειψη βουτύρου που έπληξε τη χώρα το 2014, την ώρα που πέρσι αυξήθηκε η παραγωγή καθώς ο δροσερός καιρός το καλοκαίρι παρείχε ένα καλό περιβάλλον για τις αγελάδες.

Οι βιομηχανικοί όμιλοι καλούν τώρα τον κόσμο να καταναλώσει γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα αυτόν τον χειμώνα, καθώς η ζήτηση για γάλα στα σχολικά γεύματα θα μειωθεί κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών. Παράλληλα μεγάλοι όμιλοι σουπερμάρκετ κάνουν ήδη μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις προκειμένου να πουλήσουν το στοκ γάλακτος.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ