- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
CEO Moderna: Σύντομα έτοιμη η δόση του εμβολίου για την Όμικρον
«Αυτό θα πάρει μια ή δύο ακόμη εβδομάδες», διευκρίνισε ο Μπανσέλ.
Ο CEO της Moderna δήλωσε ότι η εταιρεία του είναι έτοιμη να παρασκευάσει τη δόση του εμβολίου κατά της Όμικρον.
Η παρασκευάστρια εταιρεία εμβολίων κατά της COVID-19 Moderna δεν αναμένει ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην παρασκευή μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της για την προστασία απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού και πιθανόν να ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε αυτό μέσα σε μερικές εβδομάδες, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ.
H Moderna ευελπιστεί να ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές στις αρχές του χρόνου για την παρασκευή ενός εμβολίου που θα προστατεύει από την ταχέως εξαπλούμενη παραλλαγή Όμικρον, αλλά επί του παρόντος είναι επικεντρωμένη στην παρασκευή αναμνηστικής δόσης του υπάρχοντος εμβολίου της, mRNA-1273.
«Το μόνο που απαιτείται είναι μικρές προσαρμογές για την Όμικρον. Δεν περιμένω να υπάρξουν προβλήματα», είπε ο Μπανσέλ στη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ελβετική εφημερίδα TagesAnzeiger.
Η εταιρεία αναμένει τώρα σημαντικές πληροφορίες για την παραλλαγή ώστε να ξεκινήσει την ανάπτυξη του εμβολίου.
«Θα χρειαστούν μερικοί μήνες προτού μπορέσουμε να παρασκευάσουμε 500 εκατομμύρια δόσεις μετά την (ρυθμιστική) έγκριση. Αλλά οι δυνατότητές του είναι πολύ περισσότερες σήμερα σε σχέση με πριν από ένα χρόνο», πρόσθεσε.
Αν οι ρυθμιστικές αρχές, όπως ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων και ο ελβετικός Swissmedic, απαιτούν περαιτέρω μελέτες, αυτό θα προσθέσει το λιγότερο τρεις μήνες.
«Ορισμένες αρχές ζητούν μια μελέτη, άλλες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει. Κατά τη γνώμη μου εξαρτάται πολύ από το πόσο βαριά είναι η μορφή της νόσου καθώς εξελίσσεται», είπε.
Έπειτα από καθυστερήσεις στις παραδόσεις και στην παραγωγή που παρατηρήθηκαν στις αρχές του 2021, η Moderna μπορεί τώρα να προλάβει την επίτευξη των στόχων παραγωγής και τις έγκαιρες παραδόσεις των παραγγελιών.
Η εταιρεία παρασκεύασε 700 με 800 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 αυτή τη χρονιά και αναμένει να παρασκευάσει μεγαλύτερο αριθμό εντός του 2022, ενισχύοντας την παρασκευή από 100 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα σε 150 εκατομμύρια.
Περισσότερες γραμμές παραγωγής οργανώνονται μέσω συμφωνίας με την εδρεύουσα στην Ελβετία φαρμακοβιομηχανία Lonza και θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 ενισχύοντας την παραγωγή, είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία για πρώτη φορά έχει 30 εκατομμύρια δόσεις σε απόθεμα.
«Εχουμε μια σειρά νέων εμβολίων υπό ανάπτυξη, για παράδειγμα εναντίον της γρίπης ή του RSV, του 'αναπνευστικού συγκυτιακού ιού', ο οποίος προκαλεί μια νόσο του αναπνευστικού, η οποία είναι μοιραία για τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά. Μπορούμε να συνδυάσουμε αυτά τα τρία εμβόλια mRNA σε μια δόση και να προτείνουμε στις κυβερνήσεις να εξασφαλίσουν τις προμήθειες για μια συγκεκριμένη ποσότητα για πολλά χρόνια και έπειτα να επενδύσουμε σε μια μονάδα παραγωγής σε αυτή τη χώρα. Αυτό θα μπορούσε να δώσει σε αυτές τις χώρες προτεραιότητα στις προμήθειες σε περίπτωση μιας νέας πανδημίας», κατέληξε ο Μπανσέλ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Παραμένουν όμηροι άλλοι 165
Στα 3 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.