- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: Απειλή για τη δημοκρατία τα social media
Εξετάζεται νόμος που θα ελέγχει και θα απαγορεύει τη διάδοση fake news
Ως «μία από τις κύριες πηγές απειλής για τη δημοκρατία» χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα social media.
Μαίνεται η «κόντρα» του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τα social media, τα οποία χαρακτήρισε «μία από τις κύριες πηγές απειλής για τη δημοκρατία».
Όπως επεσήμανε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθιστούν δύσκολη την «προστασία» των «ευάλωτων» χωρίς την επιβολή αδικαιολόγητης λογοκρισίας.
Παρά το γεγονός ότι προωθήθηκαν αρχικά ως «σύμβολο ελευθερίας», έχουν γίνει απειλή για τη δημοκρατική κοινωνία, κατά τον Πρόεδρο της Τουρκίας, όπως σημείωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα σύμφωνα με το Associated Press.
«Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τον λαό μας, ειδικά τα ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας μας, ενάντια στα ψέματα και την παραπληροφόρηση χωρίς να παραβιάζεται το δικαίωμα των πολιτών μας να λαμβάνουν ακριβείς και αμερόληπτες πληροφορίες», πρόσθεσε.
Ακόμα, η Άγκυρα εξετάζει έναν νόμο που θα απαγορεύει τη διάδοση «ψευδών πληροφοριών» στο Διαδίκτυο, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να οριστεί τόσο για τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσο και για τα δισεκατομμύρια χρήστες τους.
Σε περίπτωση που ο νόμος ψηφιστεί, θα δημιουργηθεί ένας ρυθμιστής που θα ελέγχει τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα τις χαρακτηρίζει παραπληροφόρηση ή όχι, εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης και οι παραβάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για παλαιό δοχείο δηλητηρίου
O σταρ των πολεμικών τεχνών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
H συνάντηση πήρε απρόσμενη τροπή και για έναν ακόμα λόγο
«Διαμαρτύρονται αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν»
MKO κάνουν λόγο για εξαιρετικά γρήγορη δίκη και για ομολογία που φέρεται να αποσπάστηκε υπό πίεση
Το μήνυμα του Μακρόν στη Ρωσία
Γιατί η συνοδεία εμπορικών πλοίων και τάνκερ δεν είναι εύκολη υπόθεση
Ο καλλιτέχνης από τη Νέα Ορλεάνη αποδέχθηκε κατηγορία τρίτου βαθμού - Το βεβαρημένο ιστορικό του
«Δεν θα μείνουμε άπραγοι», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς
Σκηνικό ρήξης αποκαλύφθηκε τις τελευταίες 24 ώρες
Ο πόλεμος έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή στοιχίζοντας τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων
Πώς συνδέεται μια τέτοια επιχείρηση με τα Στενά του Ορμούζ
Οι νόμοι μποϊκοτάζ που σκέφτεται να ενεργοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος
Η Ευρώπη παρακολουθεί ανήμπορη τον πόλεμο στον Ιράν
Η ΕΕ αναζητά εναλλακτικές οδούς στήριξης του Κιέβου - Σε εξέλιξη νέες διπλωματικές κινήσεις
Μέσα από μια σατιρική στιχομυθία, ο παρουσιαστής απαρίθμησε μία προς μία τις χώρες που γύρισαν την πλάτη στον Τραμπ
Ο Βιλερουά ντε Γκαλό καθησυχάζει για την οικονομία παρά την ενεργειακή αβεβαιότητα
Ο θάνατος του Ναϊνί δείχνει ότι οι στόχοι των ΗΠΑ και του Ισραήλ συνεχίζουν να είναι μέλη της διοίκησης του ιρανικού κράτους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.