Κοσμος

Συλλήψεις υπόπτων στη Γαλλία που σχεδίαζαν επιθέσεις με μαχαίρια

Στην κατοχή τους βρέθηκε «προπαγανδιστικό υλικό» του Ισλαμικού Κράτους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός σε σημείο ελέγχου στο Παρίσι
Αστυνομικός σε σημείο ελέγχου στο Παρίσι © EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Στη Γαλλία η αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους, οι οποίοι σχεδίαζαν επιθέσεις με μαχαίρια την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η αστυνομία στη Γαλλία συνέλαβε δύο άτομα που φέρονται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις με μαχαίρια κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών, μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ανέφερε ότι «η τρομοκρατική απειλή παραμένει σε υψηλό επίπεδο».

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι BFMTV και την εφημερίδα Le Parisien, οι συλλήψεις έγιναν κοντά στο Παρίσι. Στην κατοχή των υπόπτων βρέθηκε «ισλαμιστική λογοτεχνία» και «προπαγανδιστικό υλικό» του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αρχές στη Γαλλία παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή, με επιχειρήσεις της αστυνομίας να πραγματοποιούνται κατά διαστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων. Στο παρελθόν η χώρα είχε βρεθεί αντιμέτωπη με φονικά χτυπήματα από εξτρεμιστές. Η τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo (7 Ιανουαρίου 2015) και οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του ίδιου έτους στο Παρίσι (ανάμεσα στις οποίες και το μακελειό στο Μπατακλάν) ήταν ορισμένα από αυτά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ