- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Βασικός εχθρός αυτή τη στιγμή είναι το στέλεχος Δέλτα
τόνισε ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Ντελφρεσί
Γαλλία- covid-19: Βασικός εχθρός αυτή τη στιγμή είναι το στέλεχος Δέλτα, τόνισε ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Ντελφρεσί
Ο βασικός επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Γαλλίας για τη διαχείριση της κρίσης της covid-19, ο Ζαν- Φρανσουά Ντελφρεσί, δήλωσε ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό κύμα της επιδημίας λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού, όμως προειδοποίησε ότι σύντομα ίσως πάρει τη θέση του το στέλεχος Όμικρον.
«Ο πραγματικός εχθρός είναι το πέμπτο κύμα με το στέλεχος Δέλτα (…) Αναμένουμε να δούμε σταδιακή άνοδο του στελέχους Όμικρον, το οποίο θα πάρει τη θέση του Δέλτα», επεσήμανε ο Ντελφρεσί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, επαναλαμβάνοντας ότι οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν νέα lockdowns. Εξάλλου χθες, Τετάρτη, ο Ντελφρεσί, μιλώντας σε επιτροπή της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, τόνισε ότι το πέμπτο κύμα της επιδημίας, που οφείλεται στο στέλεχος Δέλτα, δεν αποτελεί παρελθόν, καθώς «το πραγματικό κύμα είναι τώρα».
«Είναι το ίδιο στέλεχος Δέλτα με τον Ιούνιο, δεν έχει παραλλαχθεί. Αυτό που συμβαίνει τώρα οφείλεται στις μετεωρολογικές συνθήκες που μας κάνουν να ζούμε περισσότερο μέσα», εκτίμησε. Χθες, Τετάρτη, το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σχεδόν 50.000 νέα κρούσματα covid-19 για το προηγούμενο 24ώρο. Πρόκειται για ποσοστό που δεν είχε καταγραφεί στη χώρα μετά το τρίτο κύμα της επιδημίας, την άνοιξη του 2021. Εξάλλου την Τρίτη ξεπεράστηκε το όριο των 10.000 ασθενών που νοσηλεύονται με covid-19.
«Αυτό το κύμα εξελίσσεται εξαιρετικά γρήγορα και επιταχύνθηκε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες», σημείωσε ο Ντελφρεσί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον «θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να εγκατασταθεί» στη χώρα. Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον Ντελφρεσί, έχουν η επιτάχυνση των αναμνηστικών δόσεων και η τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας.
Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.