Κοσμος

Στην Ολλανδία 13 επιβάτες θετικοί στη μετάλλαξη Όμικρον

Ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιβάτες σε αποβάθρα τρένου στην Ουτρέχτη - Η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε στην Ολλανδία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Επιβάτες σε αποβάθρα τρένου στην Ουτρέχτη - Η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε στην Ολλανδία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA/RAMON VAN FLYMEN

Η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε στην Ολλανδία, με 13 επιβάτες σε πτήση να είναι θετικοί στην παραλλαγή που επιβεβαιώθηκε στην Μποτσουάνα.

Στην Ολλανδία ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν 13 κρούσματα κορωνοϊού που αφορούν στη μετάλλαξη Όμικρον. Πρόκειται για ταξιδιώτες που έφθασαν αεροπορικώς στην Ολλανδία από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή (26/11).

Οι 13 αυτοί ήταν μεταξύ των 61 επιβατών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και επέβαιναν σε δύο πτήσεις με συνολικά περίπου 600 επιβάτες. Αυτοί που βγήκαν θετικοί βρίσκονται σε απομόνωση σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο.

«Στην έρευνά μας για την αλληλούχιση του γονιδιώματος του ιού, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, βρήκαμε μέχρι στιγμής 13 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον μεταξύ των επιβατών που βγήκαν θετικοί στο τεστ του κορωνοϊού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM).

«Δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν περισσότερα κρούσματα στην Ολλανδία», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Ρότερνταμ ο υπουργός Υγείας, Ούγκο ντε Γιονγκ. «Αυτή πιθανόν να είναι η κορυφή του παγόβουνου», πρόσθεσε.

Η έρευνα των Ολλανδών ξεκίνησε με την εξέταση όλων των επιβατών που έφθασαν με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Σίπχολ την Παρασκευή προτού η ολλανδική κυβέρνηση αναθεωρήσει τους κανόνες για τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική λόγω της εμφάνισης της νέας παραλλαγής.

Οι ολλανδικές Υγειονομικές Αρχές επιχειρούν επίσης να έρθουν σε επαφή και να εξετάσουν περίπου 5.000 άλλους επιβάτες, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στη χώρα από την Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, την Μοζαμβίκη, την Ναμίμπια ή την Ζιμπάμπουε από την Δευτέρα.

Η ανησυχία για την νέα παραλλαγή εντείνεται με πολλές ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίζουν ήδη κρούσματα.

Στην Ολλανδία αποφασίστηκε νυχτερινό lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων. Τα νέα περιοριστικά μέτρα αφορούν μπαρ, εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα, τα οποία κλείνουν στις 17.00 το απόγευμα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ