Κοσμος

Βούλγαρος Ευρωβουλευτής: Σοβαρό πρόβλημα με πλαστά πιστοποιητικά

Ενδέχεται η χώρα να πάψει να δέχεται πιστοποιητικά από τα υπόλοιπα κράτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βούλγαρος Ευρωβουλευτής: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τα πλαστά πιστοποιητικά στη Βουλγαρία»
Πιστοποιητικό εμβολιασμού © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ

Βούλγαρος Ευρωβουλευτής, Πέταρ Βίτανοφ: .Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τα πλαστά πιστοποιητικά στη Βουλγαρία.

Εν μέσω ανησυχίας των ειδικών για μια νέα ανθεκτική μετάλλαξη του κορωνοϊού προερχόμενη από τη Βουλγαρία, χώρα όπου τα ποσοστά εμβολιασμού δεν ξεπερνούν το 30% και είναι από τα χαμηλότερα στην ΕΕ, το φαινόμενο της έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Όπως αποκαλύπτει στον ΣΚΑΪ ο Πέταρ Βίτανοφ, Ευρωβουλευτής κι Επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, με τη συμμετοχή και γιατρών σε αυτό το παράνομο κύκλωμα, οι οποίοι εκδίδουν αληθινά πιστοποιητικά, χωρίς ωστόσο να έχουν χορηγήσει τη δόση του εμβολίου στους πολίτες. 

Ο Βούλγαρος Ευρωβουλευτής εξέφρασε φόβους πως αν το φαινόμενο διογκωθεί, η χώρα του ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να πάψουν να γίνονται αποδεκτά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από τα υπόλοιπα κράτη και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, προειδοποιώντας για μια υγειονομική βόμβα που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως γνωρίζει για παρόμοια περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού εκτός από τη Βουλγαρία και στη Λετονία, αλλά ακόμη και σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και ο Καναδάς. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ