- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονία Malcolm X: Αθώοι δύο άντρες μετά από 56 χρόνια
Έμειναν επί δεκαετίες στη φυλακή - Ο ένας έχει φύγει από τη ζωή από το 2009
Δικαστήριο του Μανχάταν αθώωσε δύο άνδρες που καταδικάστηκαν πριν από μισό αιώνα για τη δολοφονία του Malcolm X.
Την απόφαση να αθωώσει δύο άνδρες που έμειναν επί δεκαετίες στη φυλακή καταδικασμένη για τη δολοφονία του Malcolm X το 1965, πήρε δικαστήριο του Μανχάταν.
Με την απόφαση της δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Έλεν Μπίμπεν κρίνονται άδικες οι καταδίκες των δύο ανδρών, του Μουχάμαντ Αζίζ ή Νόρμαν 3Χ Μπάτλερ, 83 ετών και του Χαλίλ Ισλάμ ή Τόμας 15Χ Τζόνσον, ο οποίος πέθανε το 2009. Και οι δύο αποφυλακίστηκαν υπό όρους τη δεκαετία του 1980.
Χαρακτηρίζοντας «αποτυχία της δικαιοσύνης» την καταδίκη τους, η Μπίμπεν τους απάλλαξε από τις κατηγορίες, κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Σάιρους Βανς και των συνηγόρων τους. Ο Μουχάμαντ Αζίζ και δύο από τους γιους του Ισλάμ ήταν παρόντες στο δικαστήριο κατά την ανακοίνωση της απόφασης.
Ο Σάιρους Βανς είπε στο δικαστήριο ότι οι νέες, απαλλακτικές αποδείξεις που βρέθηκαν κατά τη διετή έρευνα των αρχών κατέστησαν σαφές ότι οι Αζίζ και Ισλάμ καταδικάστηκαν άδικα για τη δολοφονία του Malcolm X, του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα και ακτιβιστή για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.
Στις αποδείξεις περιλαμβάνονταν και έγγραφα τα οποία οι ερευνητές είχαν αποκρύψει τόσο από την υπεράσπιση όσο και από την κατηγορούσα αρχή. «Ζητώ συγγνώμη για αυτές τις σοβαρές, απαράδεκτες καταπατήσεις του νόμου και της εμπιστοσύνης του κοινού» είπε ο εισαγγελέας.
Οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν η Μπίμπεν ακύρωσε τις καταδίκες, αφού είπε ότι λυπάται που το δικαστήριο δεν μπορεί να δώσει πίσω στους Αζίζ και Ισλάμ τα χρόνια που έχασαν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.