- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνελήφθησαν αντιεμβολιαστές στην Ιταλία που καλούσαν σε βία
Κατηγορούνται ότι έβαλαν στο στόχαστρο γιατρούς και πολιτικούς - Το κάλεσμα μέσω social media
Στην Ιταλία αντιεμβολιαστές συνελήφθησαν, καθώς καλούσαν πολίτες μέσω social media να προβούν σε πράξεις βίας κατά γιατρών και πολιτικών.
Η αστυνομία στην Ιταλία συνέλαβε αντιεμβολιαστές, που κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν ομάδες συζήτησης στα social media για να προτρέψουν σε βία εναντίον πολιτικών και γιατρών που υποστηρίζουν το υγειονομικό «πράσινο» πάσο.
Οι έρευνες αυτές σε 16 πόλεις της χώρας είχαν στόχο 17 από τους πιο ριζοσπαστικούς συμμετέχοντες στην ομάδα συζήτησης «Basta Dittatura» («Φτάνει πια η δικτατορία») στο Telegram.
Τη συγκεκριμένη ομάδα ακολουθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. «Χαρακτηρίζεται από μόνιμη υποκίνηση μίσους και προτροπή στη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων» διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Τορίνο. Η ομάδα «Basta Dittatura» χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να οργανωθούν διαδηλώσεις κατά του υγειονομικού πάσου, το οποίο είναι υποχρεωτικό από τις 15 Οκτωβρίου 2021 σε όλους τους χώρους εργασίας στην Ιταλία.
Το υγειονομικό πάσο πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, ιαθεί αφού μολύνθηκε με Covid-19 ή διαθέτει πρόσφατο αρνητικό τεστ για κορωνοϊό
Οι ύποπτοι, που έγιναν στόχοι των αστυνομικών ερευνών, «είχαν συμμετάσχει σε αυτήν την ομάδα συζήτησης, καλώντας συστηματικά σε προσφυγή στα όπλα και σε διάπραξη σοβαρών παράνομων ενεργειών εναντίον των πιο υψηλών θεσμικών λειτουργών, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι», καθώς και αστυνομικών, γιατρών, επιστημόνων, δημοσιογράφων και άλλων δημόσιων προσώπων που κατηγορούνται για «υποδούλωση» και «συνεργασία» με τη «δικτατορία», σύμφωνα με την αστυνομία του Τορίνο.
Αντιεμβολιαστές στην Ιταλία ζητούσαν «κρεμάλες» και «πυροβολισμούς στα πόδια»
Στις συζητήσεις αυτές γίνονταν ρητές αναφορές σε «κρεμάλες», «εκτελεστικά αποσπάσματα», «πυροβολισμούς στα πόδια» ή σε «νέες πορείες προς τη Ρώμη» και σε «τρομοκρατία».
Όσοι αντιτίθενται στο υγειονομικό πάσο, ισχυρίζονται ότι παραβιάζει τις ατομικές ελευθερίες. Η κυβέρνηση Ντράγκι δεν σταματά να επαναλαμβάνει ότι αποτελεί το μέσο για να μην επιστρέψει η χώρα στους αυστηρούς περιορισμούς (lockdown και άλλα μέτρα) που υιοθετήθηκαν στο παρελθόν. Επιπλέον, το υγειονομικό πάσο βοηθά ώστε να «σπάσει» η αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ιταλία.
Πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη από την πανδημία τον Φεβρουάριο 2020, η Ιταλία πλήρωσε βαρύ φόρο με πάνω από 132.000 νεκρούς. Οι εικόνες από το Μπέργκαμο με στρατιωτικό κομβόι να μεταφέρει πτώματα είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου την άνοιξη του 2020 στο πρώτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη.
Σήμερα πάνω από το 84% των πολιτών, ηλικίας άνω των 12 ετών, είναι εμβολιασμένο για τον κορωνοϊό στην Ιταλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν ιρανικά μέσα
Η ανάρτηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κατέρρευσε πεζογέφυρα στην παραλία El Bocal - Επτά έπεσαν στο νερό και τους βράχους
Το Ιράν απείλησε αυτή την εβδομάδα να επιτεθεί σε όσα σκάφη διέρχονται από την περιοχή
Ισχυρές εκρήξεις και πυκνοί καπνοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή του προξενείου
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει ρίξει πάνω από 4.000 βόμβες σε επιθέσεις εναντίον του Ιράν
Το Arctic Metagaz καίγεται ανοικτά της Μάλτας - Σενάρια για ουκρανική επίθεση
Επαφές με Κούρδους ηγέτες και περιφερειακούς παίκτες εν μέσω κλιμάκωσης
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν φέρει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Οργή στο Οβάλ Γραφείο για Λονδίνο και Μαδρίτη, κλιμάκωση στην τέταρτη ημέρα επιθέσεων
Συναγερμός και στο κτήριο του Παλάτσο Γκρατσιόλι
Ανησυχητικά υψηλά ποσοστά κακοποίησης και διαδικτυακής παρενόχλησης στην Ευρώπη
Συνεχίζονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα
Δικαιώνονται τέσσερις μεγάλες νομικές φίρμες που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με τις κυρώσεις της κυβέρνησης
«Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην ασφάλεια της Κύπρου», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός
Κλιμάκωση στον Κόλπο μετά τις ιρανικές επιθέσεις και τις εκτιμήσεις ισραηλινών πηγών
«Η Τεχεράνη εξαντλεί τα όπλα της», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προαναγγέλλει κλιμάκωση με στοχοποίηση υποδομών βαλλιστικών πυραύλων
Σε πλήρη εξέλιξη οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ
Ο διαβόητος αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με μουσική και χιλιάδες λουλούδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.