- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Κατάρ κατά Ιράν - Αντίποινα μετά την απόπειρα επίθεσης στη Ντόχα
Κλιμάκωση στον Κόλπο μετά τις ιρανικές επιθέσεις και τις εκτιμήσεις ισραηλινών πηγών
Το Κατάρ φέρεται να έπληξε το Ιράν, εν μέσω κλιμάκωσης στον Κόλπο
Ραγδαία κλιμάκωση καταγράφεται στον Περσικό Κόλπο, καθώς σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 12, το Κατάρ προχώρησε σε επιθέσεις κατά του Ιράν, ως απάντηση στην απόπειρα επίθεσης που φέρεται να σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ντόχα. Το Channel 12 επικαλείται ανώνυμες δυτικές πηγές με γνώση του ζητήματος, οι οποίες αναφέρουν ότι η Ντόχα αποφάσισε να απαντήσει στρατιωτικά μετά τις επιθέσεις της Τεχεράνης σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου.
Ισραηλινές εκτιμήσεις για πιθανή εμπλοκή πέρα από το Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας
Την ίδια ώρα, ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan ότι το Ισραήλ εκτιμά πως πέρα από το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία ενδέχεται να προχωρήσει σύντομα σε επίθεση κατά του Ιράν. Η εκτίμηση αυτή έρχεται μετά την επίθεση που, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, δέχθηκε χθες το Ριάντ από την Τεχεράνη, γεγονός που εντείνει τα σενάρια γενικευμένης σύγκρουσης στην περιοχή.
Στάση των κρατών του Κόλπου και αναχαιτίσεις χωρίς άμεση επίθεση
Παρά τις πληροφορίες για αντίποινα, τα κράτη του Κόλπου δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει επισήμως επιθετικές ενέργειες στο πλαίσιο της τρέχουσας εκστρατείας βομβαρδισμών που διεξάγουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ κατά του Ιράν.
Όπως σημειώνουν οι Times of Israel, ορισμένα από τα κράτη της περιοχής έχουν περιοριστεί στην αναχαίτιση ιρανικών επιθέσεων, αποφεύγοντας προς το παρόν να αναλάβουν δημόσια επιθετική δράση, σε μια συγκυρία που απειλεί να μετατραπεί σε ανοιχτή περιφερειακή σύρραξη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
«Δεν ζητάμε δωρεάν βοήθεια, η Ευρώπη πληρώνει τις ΗΠΑ για τους πυραύλους»
Η απάντηση του Σουντάρ Πιτσάι στο αίτημα του πρόεδρου των ΗΠΑ
Ποιον όρο θέτει για να επιτρέπονται οι κινητοποιήσεις στους δρόμους
Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα εξήρε τον ρόλο του ΔΠΔ για τη διεθνή δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου
Ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας, πατέρας ενός μη λεκτικού αυτιστικού παιδιού, γράφει στην Athens Voice με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Γουίλιαμ Τσάπμαν.
Μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο Βίκτορα Ελιέζερ για να καταλάβουμε τι ακριβώς διακυβεύεται
Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό, λένε οι υγειονομικές αρχές
Το νέο «ευχαριστώ» του Αμερικανού προέδρου στη Ρωσία
Τα νεότερα για την υγεία της
«Αν του είχα ρίξει καμιά γροθιά...»
Επεισοδιακή προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα
Η κατάστασή της την έχει οδηγήσει σε αμήχανες στιγμές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.