Κοσμος

Ιταλία: Τρίτη δόση εμβολίου σε πολίτες 40-60 ετών - Πότε ξεκινά

Πόσοι έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μέχρι στιγμής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιαστικό κέντρο για τον κορωνοϊό στην Ιταλία
Εμβολιαστικό κέντρο για τον κορωνοϊό στην Ιταλία © EPA/Andrea Merola

Στην Ιταλία από την 1η Δεκεμβρίου 2021 ξεκινά να χορηγείται η τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό σε πολίτες ηλικίας 40 με 60 ετών.

Ο υπουργός Υγείας στην Ιταλία Ρομπέρτο Σπεράντσα ανακοίνωσε ότι από την 1η Δεκεμβρίου θα αρχίσει να χορηγείται η τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό στους πολίτες, ηλικίας 40 με 60 ετών.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έως τώρα έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις το 83,7% των πολιτών στην Ιταλία, ηλικίας άνω των 12 ετών.

Μέχρι σήμερα έχουν λάβει την τρίτη δόση 2,4 εκατομμύρια Ιταλοί. Πρόκειται για άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς. Επί του παρόντος έχει εμβολιαστεί με «αναμνηστική δόση» το 40% αυτών που δικαιούνται 3η δόση.

Με την επέκταση της νέας αυτής εκστρατείας στους κατοίκους της Ιταλίας από 40 έως 60 ετών, η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μπορεί να χορηγηθεί, εν δυνάμει, σε άλλα 15 εκατομμύρια πολίτες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ αναμένεται πριν τα Χριστούγεννα το εμβόλιο σε παιδιά 5 ως 11 ετών, το οποίο θα χορηγείται σε εθελοντική βάση μετά την έγκριση των γονέων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ