- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, αλλά και με τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.
Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Άντονι Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Με τον Τζο Μπάιντεν αντάλλαξαν θερμές κουβέντες και χαμόγελα καθώς είναι γνωστή η εξαιρετική προσωπική σχέση την οποία διατηρούν. Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Twitter του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου «ο Παναγιότατος έθεσε στον κ. Μπάιντεν την ανάγκη άμεσων ενεργειών των πολιτικών ηγεσιών για την κλιματική κρίση, την προώθηση των εμβολίων εναντίον της COVID – 19 στις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης».
Deeply grateful to President @JoeBiden for our meeting in the Oval Office, where the Ecumenical Patriarch addressed the urgency of political leaders responding to the climate crisis, the distribution of Covid vaccines to developing nations, and the reopening of Halki Seminary. pic.twitter.com/PiZ5jCITsS
— Elpidophoros (@Elpidophoros) October 25, 2021
Βαρθολομαίος: Η συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν
Στην επαναβεβαίωση ότι το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αποτελεί συνεχή προτεραιότητα της κυβέρνησης Μπάιντεν προχώρησε ο Άντονι Μπλίνκεν. Η συνάντηση είχε διευρυμένο χαρακτήρα και έγινε με τη συμμετοχή ανώτερων αξιωματούχων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη «δέσμευση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο και τις ευκαιρίες συνεργασίας με την Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα παγκοσμίως σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και για τις θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία και στην περιοχή. Συζήτησαν επίσης την επιτακτική ανάγκη για την επείγουσα αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».
«Οι ΗΠΑ υπερασπίζονται σθεναρά την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας και το κάνουμε μέσα από την εξωτερική μας πολιτική, όπως επίσης και στην ίδια τη χώρα μας. Η εκκλησία του Παναγιοτάτου εκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, και εδώ στις ΗΠΑ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπλίνκεν.
Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον αμερικανό αξιωματούχο για τη διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, και έκανε αναδρομή και στις προηγούμενες επισκέψεις του στην Ουάσιγκτον και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Είμαστε ευγνώμονες στην αμερικανική διακυβέρνηση, την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για τη συνεχή υποστήριξη προς τον Οικουμενικό Θρόνο, τις ιδέες και τις αρχές τις οποίες προσπαθούμε να προστατεύσουμε, αγωνιζόμενοι την ίδια ώρα να επιβιώσουμε στην ιστορική μας έδρα, την Κωνσταντινούπολη», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
I was honored to meet His All-Holiness, @EcuPatriarch Bartholomew to discuss the U.S. commitment to supporting global religious freedom. We value our partnership with the Orthodox Christian community worldwide and religious minorities in Turkey and the region. pic.twitter.com/2CWFCY5E4W
— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) October 25, 2021
Grateful to @SecBlinken for our meeting at @StateDept where the Ecumenical Patriarch raised concerns about the plight of Christians in the Middle East, addressed the urgent need for political action in response to climate crisis & emphasized the role of inter-religious dialogue. pic.twitter.com/hlOlv3Cfe2
— Elpidophoros (@Elpidophoros) October 25, 2021
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο της διεθνούς ανησυχίας τα Στενά του Ορμούζ
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρριψη από φίλια πυρά
«Ξύπνησα από έναν πολύ δυνατό κρότο. Σείστηκε ολόκληρο το σπίτι»
Ο στρατός προειδοποίησε ότι οι επιδρομές στο Λίβανο θα ενταθούν σήμερα
Πώς λειτουργεί το σύστημα εξουσίας στην Τεχεράνη και ποιοι διεκδικούν ρόλο στη μεταβατική περίοδο
«Πράττουμε ό,τι πρέπει με πρώτιστο μέλημά μας την Ασφάλεια της χώρας και των πολιτών» τόνισε
Οι μετανάστες είναι η δύναμη της Αγγλίας, όλη αυτή η εργατική δύναμη, όλη αυτή η ανθρώπινη ποικιλομορφία είναι ο πλούτος της
Εκρήξεις σε Ντουμπάι, Ντόχα, Μανάμα και Ριάντ
Βρετανικά μαχητικά Typhoon απογειώθηκαν από τη βάση
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Η χρονική σύμπτωση των στοιχημάτων με τις στρατιωτικές κινήσεις έχει προκαλέσει πολιτική αντίδραση
H γυναίκα έγινε viral όταν έκαψε φωτογραφία του με τσιγάρο
Στην Τεχεράνη αναλαμβάνει προσωρινό συμβούλιο τα καθήκοντα του
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.