Κοσμος

Η Σιμόν Μπάιλς εξομολογείται: Φοβάμαι ακόμα να κάνω γυμναστική

Είχε αποχωρήσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Σιμόν Μπάιλς φοβάται ακόμα να κάνει γυμναστική
Σιμόν Μπάιλς © EPA/DANIEL KOPATSCH

Η κορυφαία αθλήτρια της ενόργανης Σιμόν Μπάιλς ξεσπά αποκαλύπτοντας πως εξακολουθεί να περνά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Η κορυφαία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς αποκάλυψε πως εξακολουθεί να περνά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση εξαιτίας του «νοητικού μπλοκαρίσματος» ή ενός φαινομένου που αποκαλείται –όπως διατυπώνεται από άλλους αθλητές της ενόργανης– «the twisties».

«Το γεγονός να μη μπορώ να κάνω πράγματα εντός του αθλήματος τα οποία έκανα ανέκαθεν, είναι πραγματικά τρελό. Αγαπώ πάρα πολύ αυτό το σπορ και συγγνώμη, αλλά δε νομίζω πως οι άνθρωποι καταλαβαίνουν το μέγεθος του προβλήματος. Είμαι υπερήφανη για όσα έχω διαχειριστεί όλα αυτά τα χρόνια, αντιμετωπίζοντας κατάματα κάθε δυσκολία», επεσήμανε συγκινημένη σε σημερινή της συνέντευξη η Μπάιλς.

Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων η Μπάιλς αποχώρησε εξαιτίας του «twisties», παρότι αρχικά προκρίθηκε βοηθώντας την αμερικανική ομάδα να περάσει στη δεύτερη θέση μετά τη ρωσική. Η εν λόγω περίπτωση συμβαίνει όταν η μυϊκή μνήμη κλείνει στον αέρα κατά τη διάρκεια της περιστροφής. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε αθλητή ανά πάσα στιγμή, αλλά είναι πιο πιθανό να συμβεί όταν βρίσκεται υπό έντονη πίεση.

Η Σιμόν Μπάιλς αναφέρθηκε και στις κακοποιήσεις του Λάρι Νάσαρ, λέγοντας ότι: «αφού για τόσα χρόνια καταπίεζα τα συναισθήματά μου, δε γινόταν άλλο και όλα αυτά ήλθαν στο φως».

Όταν η Σιμόν Μπάιλς έλυσε τη σιωπή της για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον γιατρό Λάρι Νασάρ

«Οι περισσότεροι με γνωρίζετε ως ένα χαρούμενο, χαμογελαστό, δραστήριο κορίτσι. Αλλά το τελευταίο διάστημα ένιωθα λίγο συντετριμμένη κι όσο προσπαθώ να σιγήσω τη φωνή στο κεφάλι μου, τόσο δυνατότερα φωνάζει. Δεν φοβάμαι πλέον να πω την ιστορία μου. Είμαι κι εγώ μία από τις πολλές που κακοποίησε σεξουαλικά ο Λάρι Νασάρ» είχε αναφέρει η Σιμόν Μπάιλς το 2018.

Και είχε προσθέσει: «Για πολύ μεγάλο διάστημα αναρωτιόμουνα: "Μήπως ήμουν πολύ αφελής; Μήπως έφταιγα εγώ;" Τώρα γνωρίζω την απάντηση. Όχι, όχι, δεν ήταν δικό μου το λάθος. Όχι, δεν πρέπει, ούτε θα φέρω το βάρος της ενοχής που ανήκει στον Λάρι Νασάρ, την Εθνική Ομάδα Γυμναστικής των ΗΠΑ και άλλους».

«Είναι απίστευτα δύσκολο να ξαναβιώνω αυτές τις εμπειρίες και μου ραγίζει ακόμη περισσότερο την καρδιά να σκέφτομαι ότι, καθώς προπονούμαι για το όνειρο μου να μετάσχω στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, θα πρέπει να επιστρέφω συνέχεια στις ίδιες εκείνες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου κακοποιήθηκα» είχε τονίσει επίσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ