- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τελικά οι Ταλιμπάν ΔΕΝ αποκεφάλισαν νεαρή αθλήτρια του βόλεϊ
Η σαρία επιβάλλει αποχή των γυναικών από άθληση
Η αθλήτρια του βόλεϊ ΔΕΝ αποκεφαλίστηκε από τους Ταλιμπάν στις αρχές του Οκτώβρη
Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου αναρτήσαμε την παρακάτω είδηση, η οποία δεν είναι αληθής. Σύμφωνα με τα ellinika hoaxes: «Η Mahjabeen Hakimi βρέθηκε νεκρή στις 6 Αυγούστου 2021, ημέρες πριν οι Ταλιμπάν εισβάλουν στην πόλη της Καμπούλ. Ο θάνατός της δεν προήλθε από αποκεφαλισμό. Η Mahjabeen εργαζόταν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και συμμετείχε ερασιτεχνικά σε τοπική ομάδα βόλεϊ».
Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν μια νεαρή αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ νεανίδων μόνο και μόνο γιατί συνέχιζε να παίζει το αγαπημένο της άθλημα, μετά την κατάληψη του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την αυστηρή ερμηνεία του νόμου της Σαρία, οι Ταλιμπάν δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να αθλούνται ή δεν τους επιτρέπουν να συμμετέχουν σε εργασία ή εκπαίδευση.
Προπονητής της ομάδας με ψευδώνυμο επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας ωστόσο πως κανείς πέραν της οικογένειας της αθλήτριας δεν γνωρίζει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η δολοφονία. Η κοπέλα αγωνιζόταν στο παιδικό τμήμα της εθνικής ομάδας, πριν την κατάρρευση της προηγούμενης Αφγανικής κυβέρνησης και υπήρξε μια από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες της χώρας. Αντικρουόμενες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι η Μαχτζαμπίν Χακίμι σκοτώθηκε μυστηριωδώς μια εβδομάδα πριν από την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, με πιστοποιητικό θανάτου που υποτίθεται ότι έδειχνε την ημερομηνία του θανάτου της ως τα μέσα Αυγούστου.
Δύο από τις συναθλήτριες της με παγκόσμιες και τοπικές διακρίσεις, κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό την ώρα που τα μέλη της υπόλοιπης ομάδας βρίσκονται υπό διαρκή απειλή.
«Όλα τα μέλη της ομάδας και οι υπόλοιπες γυναίκες αθλήτριες είναι σε πολύ κακή κατάσταση, σε απόγνωση και πανικό. Όλοι έχουν αναγκαστεί να μεταφερθούν σε άγνωστα μέρη. Οι προσπάθειες να κερδίσουν την υποστήριξη παγκόσμιων οργανισμών και χωρών προκειμένου να καταφέρουν να διαφύγουν, προς το παρόν αποτυγχάνουν», ανέφερε ο προπονητής σε δηλώσεις του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον δούκα του Σάσεξ
Ποιες άλλες περιοχές χτύπησε η Μόσχα
«Η ΕΕ να φορολογήσει τα έκτακτα κέρδη»
Αλλαγή πλάνων από την Ουάσιγκτον
Εσωτερικό email του Πενταγώνου αποκαλύπτει σχέδια τιμωρίας συμμάχων για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε νέα φάση η ελληνογαλλική συμμαχία
Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη «αλλαγή στην συμπεριφορά των επιβατών»
Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο εστίασης - Τουλάχιστον έξι τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η συγκυρία της επίσκεψης έχει έντονο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με την 250ή επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
Τι αναφέρουν οι NYT για τον διάδοχο Αγιατολάχ
Η ίδια είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να αυτοκτονήσει
Ίχνη ραδιενέργειας επιμένουν σε συγκεκριμένες ζώνες
Tι δήλωσε ο επίτροπος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ
Οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πληγέντες να ακυρώσουν και να αντικαταστήσουν τα διαβατήριά τους
Κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να κάνει περισσότερα για να τερματίσει τον πόλεμο
Ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Η πρώτη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στη Μεγαλόνησο από το 1960
Η αποχώρηση των σοσιαλδημοκρατών αφήνει χωρίς πλειοψηφία τη κυβέρνηση, σε κίνδυνο τα κονδύλια της ΕΕ
Οι γυναίκες της χώρας της νοτιονατολικής Ασίας είναι εκτεθειμένες σε ασθένειες, πόνο και σεξισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.