- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εξειδικευμένο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Δέλτα αναπτύσσει η Οξφόρδη
Οι επιστήμονες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του εμβολίου της AstraZeneca
Ένα νέο εμβόλιο εξειδικευμένο κατά του στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού αναπτύσσουν επιστήμονες της Οξφόρδης.
Ένα νέο, εξειδικευμένο πάνω στη μετάλλαξη Δέλτα εμβόλιο αναπτύσσουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του εμβολίου της AstraZeneca.
Η εργασία τους βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, και το εμβόλιο ουσιαστικά θα αποτελεί τροποποίηση του αρχικού εμβολίου που είχαν δημιουργήσει.
Μια πηγή σχετική με θέμα δήλωσε στη βρετανική Independent ότι η ανάπτυξη νέας εκδοχής του εμβολίου γίνεται εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και των θανάτων στη Βρετανία, «προκειμένου να υπάρχει κάτι στο ράφι έτοιμο για μαζική παραγωγή, αν χρειαστεί». Δεν διευκρινίστηκε σε πόσο χρόνο θα είναι έτοιμο το εμβόλιο.
Δεν είναι επίσης σαφές αν το νέο εμβόλιο έχει να κάνει και με την εμφάνιση στη χώρα της νέας παραλλαγής Δέλτα+ (Delta Plus), που σταδιακά κερδίζει έδαφος και η οποία φαίνεται να είναι κάπως πιο μεταδοτική (κατά 10% έως 15% σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις) από την «κανονική» Δέλτα. Στις αρχές Οκτωβρίου σχεδόν το 10% των νέων κρουσμάτων στην Αγγλία οφείλονταν στη Δέλτα+.
Ο Έλληνας καθηγητής Βιολογίας Άρης Κατζουράκης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανέφερε ότι, αν η εκτίμηση περί μεγαλύτερης κατά 10-15% μεταδοτικότητας επιβεβαιωθεί, τότε η Δέλτα+ (γνωστή και ως μετάλλαξη ΑΥ.4.2) «θα επικρατήσει τελικά».
Ενόψει και των ολοένα αυξανόμενων αναγκών διεθνώς για τη διενέργεια τρίτης ενισχυτικής δόσης, οι ερευνητές της Οξφόρδης εκτίμησαν ότι δεν θα είναι δύσκολο να κάνουν τις αναγκαίες τροποποιήσεις, ώστε το νέο εμβόλιο να εστιάσει στο στέλεχος Δέλτα. Η εταιρεία Pfizer έχει ήδη ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αναπτύξει ένα εμβόλιο που θα στοχεύει στη Δέλτα, ενώ και η Moderna έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε εύκολα να αναπροσαρμόσει το δικό της εμβόλιο, προκειμένου να καλύψει νέες παραλλαγές του κορωνοϊού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.