- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Γυμνοί πόζαραν 200 άνθρωποι για να σώσουν τη Νεκρά Θάλασσα
Η φωτογράφιση έγινε από τον διάσημο φωτογράφο Σπένσερ Τιούνικ
Γυμνοί πόζαραν 200 άνθρωποι για να σώσουν τη Νεκρά Θάλασσα - Η φωτογράφιση έγινε από τον διάσημο φωτογράφο, Σπένσερ Τιούνικ.
Γυμνοί και με τα σώματά τους βαμμένα άσπρα φωτογραφήθηκαν 200 άνθρωποι από τον γνωστό Αμερικανό φωτογράφο Σπένσερ Τιούνικ, για τη διάσωση της Νεκράς Θάλασσας, που απειλείται από ξηρασία.
Αυτή ήταν η τρίτη φωτογράφιση αυτού του είδους στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας από τον 54χρονο καλλιτέχνη, που είχε προσκληθεί από το Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ και τον δήμο της πόλης Αράντ.
Πάνω σε ένα φορτηγό, ο Τιούνικ, γνωστός για τις φωτογραφίσεις πλήθους γυμνών ανθρώπων, έδινε από μεγάφωνο τις οδηγίες του. Όπως εξήγησε, έβαψε τα σώματα των μοντέλων του με λευκό χρώμα παραπέμποντας στη βιβλική ιστορία της γυναίκας του Λωτ, η οποία μεταμορφώθηκε σε στήλη άλατος σε αυτήν την περιοχή.
Ο Νισάν Μπεν Χάμο, δήμαρχος της Αράντ, εξέφρασε την ελπίδα η φωτογράφιση αυτή να οδηγήσει στη συγκέντρωση πόρων για ένα νέο μουσείο στη Νεκρά Θάλασσα.
Η έκταση της μεγάλης αυτής λίμνης έχει μειωθεί κατά τον ένα τρίτο από το 1960 και συνεχίζει να μειώνεται κατά περίπου ένα μέτρο τον χρόνο. Με τέτοιο ρυθμό, αυτό το θαύμα της φύσης, ανάμεσα στο Ισραήλ, την Ιορδανία και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, μπορεί να αποξηρανθεί τελείως μέχρι το 2050, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Η αποξήρανση ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, όταν άρχισε η οικονομική εκμετάλλευση των υδάτων του Ιορδάνη, της βασικής πηγής ανεφοδιασμού της Νεκράς Θάλασσας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.