- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
O Ντάγκλας Μάρεϊ εναντίον της Κάμαλα Χάρις
«Όποτε της θέτουν δύσκολα ερωτήματα, έχει αλλόκοτες αντιδράσεις. Χαχανίζει ή ξεστομίζει άσχετα πράγματα»
Ο Βρετανός συγγραφέας Ντάγκλας Μάρεϊ σχολιάζει την αντι-ισραηλινή στάση της Αμερικανίδας αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις
Πριν από λίγες εβδομάδες η Κάμαλα Χάρις έγνεψε καταφατικά όταν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο George Mason του Φαίρφαξ στην πολιτεία της Βιρτζίνια κατηγόρησε το Ισραήλ για την «εθνική γενοκτονία των Παλαιστινίων». Η φοιτήτρια πρόσθεσε ότι «οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις για την παλαιστινιακή υπόθεση έχουν φτάσει σε αστρονομικούς αριθμούς παντού στον κόσμο αλλά ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν το Ισραήλ προκειμένου να εκτοπίζει και να εξοντώνει ανθρώπους όπως συνέβη κάποτε στο αμερικανικό έδαφος με τους Ινδιάνους. Τα ποσά που διοχετεύονται στο Ισραήλ και στη Σαουδική Αραβία θα έπρεπε να δαπανώνται για τη λαϊκή στέγαση και την υγεία των Αμερικανών».
Η Κάμαλα Χάρις είπε ότι «χάρηκε» που η φοιτήτρια έθιξε αυτά τα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής κι ότι η αλήθεια πρέπει να ακούγεται στη δημοκρατία όπου η ομοιομορφία δεν είναι επιθυμητή. Τη στάση της Χάρις σχολίασε αργότερα το ρεπουμπλικανικό τηλεοπτικό κανάλι Fox News και παρότι η αντιπρόεδρος δεν συμφώνησε ανοιχτά με τη φοιτήτρια, ακολούθησε διαμάχη στην οποία κλήθηκε να πάρει θέση ο Βρετανός νεο-συντηρητικός πολιτικός σχολιαστής Ντάγκλας Μάρεϊ. Ο Μάρεϊ εμφανίστηκε στην εκπομπή "Fox & Friends" όπου επέκρινε την αντιπρόεδρο για την ευμενή ουδετερότητά της στην εκδήλωση του πανεπιστημίου George Mason και είπε ότι «δεν είναι μεγάλο ατού» για την αμερικανική κυβέρνηση και για το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο φαίνεται ότι στερείται στελεχών. «Όποτε της θέτουν δύσκολα ερωτήματα, έχει αλλόκοτες αντιδράσεις» είπε ο Μάρεϊ. «Χαχανίζει ή ξεστομίζει άσχετα πράγματα. Το χειρότερο είναι ότι δεν κατανοεί τη θεσμική της λειτουργία κι ότι με τέτοιες αντιδράσεις μπορεί να δυσαρεστήσει τους συμμάχους των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να επανορθώσει τις ζημιές που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ και να ενισχύσει τις συμμαχίες που υπονόμευσε με την ακροσφαλή πολιτική του. Κι όμως η Κάμαλα Χάρις επικροτεί τα λόγια μιας αστοιχείωτης φοιτήτριας».
Στην τελευταία δημοσκόπηση των Times, το 42% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είχαν αρνητική γνώμη για τη Χάρις έναντι 51% που είχαν θετική (οι υπόλοιποι απάντησαν ότι δεν έχουν γνώμη). Πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, η Κάμαλα Χάρις είναι ο υπ’ αριθμόν 1 στόχος της κακοποίησης στο ίντερνετ μεταξύ των μελών της κυβέρνησης Μπάιντεν, συσσωρεύοντας σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.