- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Tesla πληρώνει τις ρατσιστικές προσβολές 137 εκατ. δολάρια
Σε πρώην υπάλληλο Αφροαμερικανικής καταγωγής
Δικαστήριο στην Καλιφόρνια καταδίκασε την Tesla στην καταβολή αποζημίωσης ύψους 136,9 εκατ. δολαρίων, για ρατσιστικές προσβολές που υπέστη πρώην υπάλληλός της.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο San Francisco καταδίκασε την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla να πληρώσει 136,9 εκατ. δολάρια σε έναν πρώην υπάλληλό της που εργαζόταν στο εργοστάσιο του Fremont μεταξύ 2015 και 2016. Το συγκεκριμένο άτομο, κατά το περιεχόμενο της αγωγής, έπεσε θύμα ρατσιστικών προσβολών στο εργοστάσιο: «Η προοδευτική εικόνα της Tesla ήταν βιτρίνα που έκρυβε συνεχιζόμενη και ταπεινωτική μεταχείριση των Αφροαμερικανών υπαλλήλων της», διευκρίνιζε στην καταγγελία του o Owen Diaz.
Ο Owen Diaz, που είναι Αφροαμερικανός και χειριζόταν το ασανσέρ του κτιρίου της Tesla, ισχυρίστηκε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk έκανε τα στραβά μάτια στις ρατσιστικές συμπεριφορές. Όπως είπε, προϊστάμενοί του του έλεγαν: «Ν—–, βιάσου και πάτα το κουμπί» ή «Ν—–, βγάλε αυτές τις μπαταρίες από το ασανσέρ». Άλλοι συνάδελφοί του χρησιμοποιούσαν χαρακτηρισμούς για να υποτιμήσουν αυτόν και άλλους μαύρους εργαζόμενους, του είπαν «πήγαινε πίσω στην Αφρική» και άφησαν ρατσιστικό γκράφιτι στις τουαλέτες και ένα ρατσιστικό σχέδιο στο χώρο εργασίας του.
Οι περισσότεροι υπάλληλοι της Tesla έχουν υπογράψει συμβόλαια που τους υποχρεώνουν να επιλύουν τυχόν εργασιακές διαφορές μέσω απευθείας συμβιβασμού με την εταιρεία. Ο Diaz ήταν συμβασιούχος, κάτι που σημαίνει ότι δεν δεσμευόταν από τέτοιο συμβόλαιο και έτσι μπόρεσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Δούλεψε για λιγότερο από έναν χρόνο στην Tesla, πριν να αποχωρήσει, την άνοιξη του 2016.
Ο Diaz εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο Musk δεν επικοινώνησε μαζί του. «Ο Elon δεν μου τηλεφώνησε, δεν έστειλε ένα γράμμα, ένα text στο κινητό, ένα μήνυμα από αεροπλάνο στον ουρανό ή δεν έστειλε ένα από αυτά τα διαστημόπλοια για να ζητήσει συγνώμη», είπε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.