Κοσμος

Βόρεια Κορέα: Νέα δοκιμή πυραύλων από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι περισσότεροι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς της Βόρειας Κορέας είναι βαλλιστικοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν ©EPA-EFE

Η Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε ένα ίχνος, που μπορεί να είναι βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα Τετάρτη στην εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας. Οι περισσότεροι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι βαλλιστικοί πυραύλοι.

Η Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επίσης, ότι εντοπίστηκε ένα ίχνος, που μπορεί να είναι βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα. Οι αναλυτές δήλωσαν ότι ο πύραυλος αυτός, μπορεί να είναι το πρώτο όπλο της χώρας, αυτού του τύπου με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής.

Η Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι πύραυλος φαίνεται ότι έχει προσθαλασσωθεί εκτός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας. Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας είχε ανακοινώσει ότι δεν ανέμενε την προσθαλάσσωση του πυραύλου, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με αναφορές.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε επιτυχημένες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς.

Οι πύραυλοι διένυσαν απόσταση 1.500 χλμ πριν πλήξουν τους στόχους τους και έπεσαν σε χωρικά ύδατα της χώρας κατά τη διάρκεια των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, σύμφωνα με το KCNA.

«Αυτή η δραστηριότητα υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας και τις απειλές που θέτει στους γείτονές της και τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

«Παγωμένες» οι συνομιλίες για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων

Η Πιονγιάνγκ εξελίσσει σταθερά το πρόγραμμα όπλων που διαθέτει μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες που είχαν στόχο την απενεργοποίηση του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος της, σε αντάλλαγμα για τη χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων.

Ο Τζο Μπάιντεν, που η Πιονγκγιάνγκ καταγγέλλει πως ασκεί «εχθρική πολιτική» απέναντί της, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συναντηθεί μια μέρα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να το κάνει εάν δεν έχουν υπάρξει προηγουμένως ξεκάθαρες δεσμεύσεις από πλευράς του. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και αυτή της Βόρειας Κορέας έχουν ουσιαστικά ανασταλεί μετά την αποτυχία της δεύτερης συνόδου κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι το 2019.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ