Κοσμος

Nτοκιμαντέρ του National Geographic για τον «σουπερσταρ» Φάουτσι

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες στη «πρώτη γραμμή» της ιατρικής επιστήμης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δρ. Άντονι Φάουτσι
Ο δρ. Άντονι Φάουτσι © EPA/KEVIN DIETSCH

Nτοκιμαντέρ για τον επιφανή επιδημιολόγο Άντονι Φάουτσι, σύμβουλο της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον κορωνοιό ετοιμάζει το National Geographic.

Το πρόσωπο της «μάχης» των ΗΠΑ ενάντια στον κορωνοϊό, δρ Άντονι Φαούτσι, επικεφαλής σύμβουλο της κυβέρνησης Μπάιντεν για την πανδημία, σκιαγραφεί ντοκιμαντέρ του National Geographic το οποίο αναμένεται σύντομα.

Ο δρ Φάουτσι έχει επαινεθεί και ως ο πιο διάσημος γιατρός στην Αμερική, ενώ υπήρξε  επικεφαλής λοιμωξιολόγος στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας κατά τη διάρκεια της επιδημίας του HVI/AIDS το 1980.

Οι New York Times τον χαρακτήρισαν «κορυφαία προσωπικότητα της κυβέρνησης στη μάχη κατά του AIDS», αλλά σημείωσαν ότι έκανε όλο το ερευνητικό έργο μόνος του και όχι όπως «πολλοί άνθρωποι που βλέπετε στην τηλεόραση και οι οποίοι έχουν βοηθούν με λευκές ποδιές που κάνουν όλη την κουραστική δουλειά». Το 2008 τού απονεμήθηκε η υψηλότερη αμερικανική πολιτική τιμή, το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Το 1984 διορίστηκε διευθυντής του Τμήματος Αλλεργικών και Μολυσματικών Νόσων του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, θέση που εξακολουθεί να κατέχει.

Δύο σκηνοθέτες, οι βραβευμένοι με Emmy, John Hoffman - γνωστός από το «Sleepless in America» - και Janet Tobias - γνωστή από το «Unseen Enemy» - αναλύουν τον άνθρωπο και επιστήμονα «Φάουτσι»: τον γιατρό που επί 40 χρόνια είναι αφιερωμένος στην επιστήμη του και στα 80 βρέθηκε αντιμέτωπος με μία μεγάλη πρόκληση που απειλεί την δημόσια υγεία ανά τον κόσμο: τη νόσο Covid- 19.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει συνεντεύξεις των Τζορτζ Μπους, Μπιλ Γκέιτς, του διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ (NIH), Φράνσις Κόλινις, όπως και μελών της οικογένειας και φίλων του Φάουτσι.

Fauci | Official Trailer | National Geographic Documentary Films

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ