Κοσμος

Πώς αποχαιρέτησε ο Εμανουέλ Μακρόν τον Ζαν Πολ Μπελμοντό

Το «παρών» στην κηδεία έδωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
makron.jpg
Ο πρόεδρος τη Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν © EPA/LUDOVIC MARIN

Το δικό του «αντίο» στον Μπελμοντό απηύθηνε ο Εμανουέλ Μακρόν από το Μέγαρο των Απομάχων στο Παρίσι, όπου και πραγματοποιήθηκε η κηδεία του μεγάλου ηθοποιού.

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό ή Μπεμπέλ, όπως τον φώναζαν οι δικοί του άνθρωποι ήταν ένας «ήρωας με χίλια πρόσωπα» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της κηδείας του μεγάλου αστέρα του γαλλικού σινεμά που έλαβε χώρα στο Παρίσι.

«Αγαπητέ Ζαν Πολ, η απώλειά σου είναι απώλεια ενός μέρους της ζωής μας» δήλωσε ο Μακρόν προσθέτοντας «εξιστόρησε τις αντιθέσεις, τις αδυναμίες μας. Αγαπήσαμε τη μοναξιά του, την αγάπη του για τον κίνδυνο, την ποιότητα της χαράς, το στυλ του».

L'hommage de Macron à Belmondo "c'est un peu nous, en mieux"

Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, στο «Μέγαρο Απομάχων» (Les Invalides), παρουσία του Γάλλου προέδρου, της οικογένειας του θρυλικού «Μπεμπέλ» και χιλίων Γάλλων πολιτών που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», σχεδόν 1.000 άτομα παρακολούθησαν την νεκρώσιμη ακολουθία αφού πρώτα επέδειξαν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Απομάχων, είχαν επίσης εγκατασταθεί γιγαντιαίες οθόνες για να μπορούν οι συγκεντρωμένοι να παρακολουθήσουν την τελετή.

Η ταφή του Ζαν Πολ Μπελμοντό θα γίνει αύριο το πρωί στην εκκλησία «Saint-Germain-des-Prés», σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με τον γιο του, Πολ Μπελμοντό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ