- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε πέντε μέρες στη Γαλλία - Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους υγειονομικούς.
Διπλασιασμό γνωρίζουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γαλλία κάθε πέντε ημέρες, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν.
«Ο αριθμός των κρουσμάτων δυστυχώς διπλασιάζεται κάθε πέντε μέρες», προειδοποίησε ο Ολιβιέ Βεράν στο δίκτυο BMF TV.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς στη Γαλλία
Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού για την Covid-19 ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Στο διάγγελμά του, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι οι αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να περιορίσουν την παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού.
«Αν δεν δράσουμε τώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων και ο αριθμός των νοσηλειών θα αυξηθεί», προειδοποίησε.
Green Pass για εστίαση, διασκέδαση και μετακινήσεις
Από την επόμενη εβδομάδα, 21 Ιουλίου, όσοι επιθυμούν να παραστούν σε εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50 άνθρωποι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό υγείας. Από τον Αύγουστο, τα πιστοποιητικά θα είναι επίσης αναγκαία για να έχει κανείς πρόσβαση σε μπαρ, εστιατόρια, αεροπλάνα και τρένα.
«Από την 1η Αυγούστου το Green Pass θα είναι υποχρεωτικό σε καφέ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, ΚΑΠΗ, αλλά και σε αεροπλάνα, τρένα και αυτοκίνητα για μεγάλες διαδρομές», εξήγησε ο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε: «Μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι διαθέτουν αρνητικό τεστ θα έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους, είτε είναι πελάτες, χρήστες ή εργαζόμενοι».
«Θα διευρύνουμε την υποχρέωση του πιστοποιητικού όσο περισσότερο γίνεται, προκειμένου να σας ωθήσουμε να εμβολιαστείτε», σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν που τόνισε πως παρόλα αυτά ο εμβολιασμός δεν καθίσταται υποχρεωτικός για τον γενικό πληθυσμό.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλο το υγειονομικό προσωπικό
Προκειμένου να αναχαιτιστεί η αναζωπύρωση της πανδημίας, ο εμβολιασμός για τον νέο κορωνοϊό θα καταστεί υποχρεωτικός για όλο το υγειονομικό προσωπικό αλλά και για όσους εργαζόμενους έρχονται σε επαφή με ευάλωτους ασθενείς. Από τις 15 Σεπτεμβρίου οι αρχές θα ξεκινήσουν να ελέγχουν αν τηρήθηκε το μέτρο και θα επιβάλλουν τις ανάλογες κυρώσεις.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα εφαρμοστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Μαρτινίκα και το νησί Ρεϊνιόν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.