- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για ακόμα μία εβδομάδα παρατείνεται το lockdown στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.
Οι αρχές της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας αποφάσισαν σήμερα να παρατείνουν για ακόμη μια εβδομάδα το lockdown, τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και δύο εβδομάδες στο Σίδνεϊ, την πολιτειακή πρωτεύουσα, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του νέου ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, που αποδίδεται στο πιο μολυσματικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.
Τα μέτρα, που αναμενόταν να αρθούν την Παρασκευή, πλέον θα ισχύουν ως τη 16η Ιουλίου, διευκρίνισε η πολιτειακή πρωθυπουργός, η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ.
Τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 27 κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Νέα Νότια Ουαλία, από 18 την προηγουμένη. Στο τρέχον ξέσπασμα, ο αριθμός των μολύνσεων έχει ξεπεράσει τις 350 στην πολυπληθέστερη αυστραλιανή πολιτεία.
Η επιβολή lockdowns, η τήρηση των κανόνων της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης και η διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων που μολύνθηκαν θεωρείται πως επέτρεψαν στην Αυστραλία να ελέγξει – συγκριτικά – την πανδημία και να διατηρήσει σε χαμηλό επίπεδο τον απολογισμό των θυμάτων. Η χώρα των 25 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο σχεδόν 31.000 μολύνσεις και 910 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.