- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισλανδία-Κορωνοϊός: Τέλος όλων των περιορισμών από αύριο, Σάββατο
Πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει την πανδημία
Ισλανδία: Οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό αίρονται από αύριο, Σάββατο. - Τι ισχύει για τους ταξιδιώτες από 1η Ιουλίου.
Η Ισλανδία γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρώπης που απαλλάσσεται από αύριο, Σάββατο 26 Ιουνίου, από όλους τους περιορισμούς που είχαν τεθεί για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας της χώρας.
«Αποκαθιστούμε την κοινωνία στην οποία έχουμε συνηθίσει να ζούμε και την οποία έχουμε τόσο επιθυμήσει», δήλωσε σήμερα (25/6) η υπουργός Υγείας, Σβάντις Σβαβαρσντότιρ. Η Ισλανδία αντιμετώπισε τον κορωνοϊό μέσω αυστηρού συστήματος τεστ και ιχνηλάτησης, ενώ προχώρησε και σε αρκετά lockdown τον τελευταίο χρόνο. Ανάμεσα στους περιορισμούς περιλαμβάνονται και οι περιορισμοί στις δημόσιες συναθροίσεις και τήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, το 87% των Ισλανδών έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο όπως λέει είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μεταξύ συγκρίσιμων χωρών. Η χώρα των 360.000 κατοίκων έχει δείκτη επίπτωσης 14 ημερών μόλις 1,6 ανά 100.000 κατοίκους. Μόνο 30 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε σύνολο 6.637 που έχουν μολυνθεί.
Ισλανδία: Τι ισχύει από την 1η Ιουλίου για τους ταξιδιώτες
Από την 1η Ιουλίου, οι ταξιδιώτες με έγκυρα πιστοποιητικά εμβολιασμού COVID-19 δεν θα χρειάζεται πλέον να υποβάλλονται σε δοκιμές στα σύνορα της Ισλανδίας. Το ίδιο ισχύει για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2005 ή αργότερα. Τα παιδιά και εκείνοι που παρουσιάζουν έγκυρα πιστοποιητικά προηγούμενης μόλυνσης COVID-19 δεν θα απαιτείται πλέον να παρουσιάσουν αρνητικό πιστοποιητικό δοκιμής PCR κατά την άφιξή τους στην Ισλανδία.
Οι ταξιδιώτες στην Ισλανδία που γεννήθηκαν πριν από το 2005 και δεν μπορούν να παρουσιάσουν έγκυρα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή απόδειξη αντισωμάτων πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό πιστοποιητικό δοκιμής PCR στα σύνορα, καθώς και να υποβληθούν σε δοκιμή και καραντίνα πέντε ημερών όπως προηγουμένως. Αυτοί οι κανονισμοί θα ισχύουν από την 1η Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου, οπότε οι αρχές θα επανεξετάσουν και θα αναθεωρήσουν τους κανόνες, όπως απαιτείται.
Με πληροφορίες από Reuters και Icelandreview.gr
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.