Κοσμος

Η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί με νέο κύμα πανδημίας την Ευρώπη

Σαρωτικό το πέρασμά της από την Πορτογαλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Σαρώνει στην Πορτογαλία η μετάλλαξη Δέλτα, εκφράζονται φόβοι νέου κύματος πανδημίας στην Ευρώπη. Εξάρσεις σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία
ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΔΕΛΤΑ | ΦΩΤΟ: EPA/MARIO CRUZ

Κορωνοϊός - Επελαύνει στην Πορτογαλία η μετάλλαξη Δέλτα, εκφράζονται φόβοι νέου κύματος πανδημίας στην Ευρώπη. Εξάρσεις σε Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία

Με νέο κύμα της πανδημίας φαίνεται πως κινδυνεύει να έλθει αντιμέτωπη την Ευρώπη εξαιτίας της ταχείας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα (ινδική μετάλλαξη) του κορωνοϊού, η όποια μετά την «επέλαση» στο Ηνωμένο Βασίλειο -με την επακόλουθη αναβολή της δρομολογούμενης πλήρους άρσης του lockdown- καθίσταται πλέον κυρίαρχη στην Πορτογαλία, ενώ τοπικές εξάρσεις καταγράφονται την ίδια στιγμή σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.

Αν και η συγκεκριμένη παραλλαγή του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε αρχικώς στην Ινδία, επί του παρόντος αναλογεί σε ένα κλάσμα του συνολικού αριθμού νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Ευρώπη, η «δυναμική» εξάπλωσής της εγείρει έντονο προβληματισμό στους ειδικούς, οι οποίοι υπογραμμίζουν την ανάγκη άμεσης δράσης με «κλειδί» την επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Ο σταδιακά αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα απειλεί την πρόοδο που έχει καταγραφεί πανευρωπαϊκά τους τελευταίους μήνες έπειτα από ενάμιση χρόνο σκληρού αγώνα κατά της πανδημίας, σημειώνουν σε σχετικό ρεπορτάζ τους οι Financial Times.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ