Κοσμος

Τραμπ: Το Facebook προσβάλλει τα 75 εκατ. ψηφοφόρους μου

«Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί αυτές τις καταχρήσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ © EPA / MICHAEL REYNOLDS

Ντόναλντ Τραμπ: Τι απαντά μετά την απόφαση του Facebook να «μπλοκάρει» τους λογαριασμούς του για δύο χρόνια.

Λόγο για προσβολή των ψηφοφόρων του κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του αντίδραση για το «μπλοκάρισμα» από το Facebook για δύο χρόνια, που ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή (4/6). 

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατήγγειλε ότι «η απόφαση του Facebook είναι μια προσβολή» προς τους «75 εκατομμύρια ανθρώπους που μας ψήφισαν το 2020», προσθέτοντας πως στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να τη γλυτώνει με τέτοια λογοκρισία και τέτοια φίμωση. Στο τέλος, θα κερδίσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί αυτές τις καταχρήσεις!». 

«Μπλοκάρισμα» του Τραμπ για δύο χρόνια

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή (4/6) ότι θα συνεχίσει να έχει σε αναστολή τους λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στη δημοφιλή πλατφόρμα για δύο χρόνια, μέχρι τον Ιανουάριο του 2023. 

Μάλιστα, επισημαίνεται από τον κολοσσό των social media ότι «δεδομένης της σοβαρότητας των περιστάσεων που οδήγησαν στην αναστολή του λογαριασμού του κ. Τραμπ, πιστεύουμε ότι οι ενέργειές του συνιστούσαν σοβαρή παραβίαση των κανόνων μας που αξίζουν την υψηλότερη διαθέσιμη ποινή σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα επιβολής». 

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία αναφέρει ότι ο λογαριασμός θα ανοίξει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

Ο λογαριασμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ βρίσκονται στον «πάγο» από τον περασμένο Ιανουάριο και μετά το πρωτοφανές για την Αμερική περιστατικό εισβολής των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ